A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A japán központi bank pénteken, majdnem három év óta először, javította nem számszerű gazdasági előrejelzését. Bár nem közöltek időhatárt a várható javulásra, de a korábbi központi elemzésekhez képest, amelyekben sorozatosan "erőteljes rosszabbodást" jósoltak, ez elég éles váltás.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

"A japán gazdaság romlásának üteme várhatóan enyhül, és a gazdaság romlása minden bizonnyal meg fog állni", olvasható a Bank of Japan pénteki állásfoglalásában. A nyilatkozatot pozitívan fogadták a tokiói tőzsdén is, ahol bár a hír a lejtmenetet nem tudta megfordítani, de sokat tett a hangulat javításáért.

A bank változatlanul hagyta kamatcélját, és a likviditás növelése végett szélesítette a kereskedelmi bankoktól elfogadott fedezet körét. Az intézet ezentúl amerikai, brit, német és francia állampapírt is elfogad fedezetként piaci műveleteihez. A japán központi bank tavaly októberben vezette be, hogy vállalati kötvényeket és bankrészvényeket is elfogad fedezetként.

A konkrét számadatok viszont ellentmondanak a bank bizakodásának. A változatlan kamatcél jelenleg 0,10 százalékos irányadó kamatot jelent, ami rendkívül alacsony. A hazai összterméke (GDP) emellett rekord ütemben, 4,0 százalékkal csökkent az első negyedévben az előző negyedhez képest, éves összehasonlításban pedig 15,2 százalékos volt a visszaesés.

A Nemzetközi Valutaalap annyiban alátámasztja a japán központi bank várakozásait, hogy bár az idei naptári évre 6,2 százalékos GDP-csökkenést jósol a szigetországnak, jövőre már ők is 0,5 százalékos növekedést várnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!