A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra lehetnek banki bónuszok

Vágólapra másolva!
Visszatérhetnek a régi szép idők a svájci UBS banknál. Az előző évvel ellentétben idén már szabadon dönthetnek arról a banknál, hogy ki milyen és mekkora bonusz juttatásban fog részesülni. 2008-ban ehhez még a svájci kormányzat jóváhagyása kellett, mivel akkor állami segítségre szorult a bank.
Vágólapra másolva!

A svájci igazságügy miniszter Eveline Widmer-Schlumpf eredetileg még ígéretet kapott az UBS-től, hogy átalakítják juttatási rendszerüket. A banki felügyelet viszont már úgy nyilatkozott, hogy 2009-re semmilyen utasítást vagy irányelvet sem kaptak a kormánytól az extra juttatások kapcsán, így az UBS-nek szabad keze van.

A bonuszok pontos formája csak 2010-re derülne ki, de svájci lapértesülések szerint már idén lehetséges lenne, hogy a bank növelje a befektetési ágazatnál dolgozó alkalmazottainak fizetését. Érvelésük szerint erre azért van szükség, hogy a konkurencia ne tudja elcsábítani a legjobb embereiket.

A pénzügyi válság után, a felelősök felkutatása kapcsán nem csak Svájcban, de az egész világon élénk vitákat gerjesztett a vezető beosztású bankárok fizetésének kérdése.

A svájci parlament felsőháza most úgy akarja elejét venni az újabb botránynak, hogy törvényjavaslatot nyújt be, amivel az állami cégek vezetőinek szintjére korlátozná a magánvállalkozások menedzsereinek juttatását. A lehetséges fizetések így is elérhetnék az évi 645 ezer dolláros szintet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!