Meglódult a BUX

Vágólapra másolva!
A szerdai zuhanás után csütörtökön erősödéssel nyitott a BUX.
Vágólapra másolva!

A BUX lendületes emelkedéssel kezdte a csütörtöki kereskedést. A budapesti részvénybörze irányadó indexe 18 666 pontra erősödött, ami közel 2 százalékkal haladja meg a szerdai - bő 4 százalékos eséssel elért - végeredményt.

Valamennyi vezető részvény drágult az első percekben. Az OTP jegyzése 3,2 százalékkal 4750 forintra ugrott, a Mol árfolyama 2 százalékkal 14 025 forintra emelkedett. A Magyar Telekom 1,3 százalékkal 760, a Richter pedig 1,4 százalékkal 36 900 forintra erősödött.

Kuti Ákos, a Cashline elemzője szerint az nyítás utáni emelkedés nem meglepő, miután szerdán "durván elbántak a budapesti piaccal". A rajt utáni erősödés után bármikor jöhet újabb lejtmenet - fogalmazott a szakértő, és hozzátette: a csütörtöki kereskedést az Európai Központi Bank kora délutáni kamatdöntése és az azt követő sajtótájékoztatón elhangzó információk befolyásolhatják.

Illés László, a Quaestor jelezte, hogy a befektetők idegesek, amit mutatnak a nemzetközi piacokon a határidős indexek is. Ha az EKB újabb kötvényvásárlást jelent majd be délután, az pozitív irányba terelheti a részvénytőzsdéket - tette hozzá Illés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!