A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Süllyedés az ázsiai részvénypiacokon

Vágólapra másolva!
Csökkenéssel zártak az ázsiai tőzsdék szerdán az elmúlt napok jelentős emelkedése után. Irányváltásról egyelőre nincs szó, csupán korrekcióról, mivel a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is alapvetően optimista.
Vágólapra másolva!

Tokióban a 225 válogatott részvény mozgását jelző irányadó index, a Nikkei 0,8 százalékkal 10 312 pontra csökkent szerdán. Elsősorban az exportra termelő vállalatok papírjai gyengültek a jen erősödése miatt, de visszaestek a bankpapírok is két japán óriásbank leminősítése következtében.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi Hang Seng 1, a sanghaji index 0,3 százalékos mínuszban volt, a szöuli Kospi pedig 0,74 százalékos csökkenéssel zárta a kereskedést.

A vezető nyugat-európai tőzsdék is csökkenéssel nyithatnak szerdán, elemzők arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 1-11 pont, a frankfurti DAX-30 5-19 pont, a párizsi CAC-40 4 pont körüli csökkenéssel nyithat. Szerda reggel az amerikai határidős piacok is csökkenést jeleztek: a DJIA 0,41 százalékkal, a Nasdaq 0,45 százalékkal, az S&P 500 0,42 százalékkal esett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!