Újabb csúcsok előtt az OTP-részvény

Vágólapra másolva!
Tovább tart a lendület a világ részvénypiacain az előző napi csúcsdöntések után, így a Budapesti Értéktőzsdén a remek nyitás után is emelkedés várható a nap folyamán. Egyre több befektető kap kedvet a vásárláshoz.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 289,70 pontos emelkedéssel, 20 507,15 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,43 százalékkal erősödött.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint minden bizonnyal folytatódik az emelkedés a magyar piacon, miután a tengerentúli és az ázsiai tőzsdék is többszázalékos emelkedéssel zártak. Ez valószínűleg minden részvényt érint majd, de leginkább az OTP "tündökölhet", és a bankpapír árfolyama újabb csúcsokat érhet el - mondta az elemző.

A szakértő szerint nagy a vételi érdeklődés a részvénypiacokon, aminek az lehet az oka, hogy óriási mennyiségű "forró pénz" van a rendszerben. A piacok jelenleg képesek újabb és újabb szereplőket bevonni, az egyre erősödő részvényárak láttán a befektetőket hajtja a várakozás a további emelkedésre.

A BUX 720,22 pontos, 3,69 százalékos emelkedéssel, 20 217,45 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 38,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!