Csökkenéssel kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 279,34 pontos csökkenéssel, 18 915,75 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,46 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a nyitásban lefelé indulhatnak az árfolyamok a budapesti börzén, ebbe az irányba mutatnak az európai fejlett piacok is. Hozzátette, hogy a nyugat-európai tőzsdék kedden is jelentősen estek, míg a magyar piac csak mérsékeltebben követte a trendet. A szakértő kifejtette: az utóbbi hónapokban egy-egy nagyobb visszaesést mindig emelkedés követett, ám véleménye szerint jó esély van rá, hogy ezúttal másképp alakul a helyzet, és kialakulhat egy nagyobb korrekció. Ezt egyrészt indokolja, hogy nagyon magasan vannak a részvényárak, másrészt a szeptemberrel általában egy gyengébb tőkepiaci periódus veszi kezdetét.

Csökkenéssel kezdtek a vezető nyugat-európai részvénypiacok is. A londoni FTSE-100 0,16 százalékos, 7,86 pontos, frankfurti DAX-30 0,05 százalékos, 2,67 pontos, a párizsi CAC-40 0,19 százalékos, 6,66 pontos csökkenéssel kezdett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!