Szabad a BUX útja felfelé

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,12 pontos emelkedéssel, 20 523,03 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,88 százalékkal erősödött. A szakértők növekedést várnak mára.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint jó hangulat uralkodik a külföldi piacokon, így Budapesten is ismét emelkedés várható a hétfői pesszimizmus után. Hacsak nem történik drasztikus irányváltás a nemzetközi piacokon - jegyezte meg az elemző.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője is hasonló mozgást vár a BÉT-en. Mint mondta, kedden sem jelenik meg igazán fontos, a kereskedést befolyásoló makrogazdasági adat a világban, így a befektetői hangulat határozza meg az árfolyamok alakulását. Hozzátette: egyedül az amerikai lakóingatlanok árára vonatkozó havi, júliusi adat lehet befolyásoló, amelyet délután tesznek közzé. Az elemzők nem várnak változást - tette hozzá.

Elmondta, hogy a befektetők az amerikai Fed kedden kezdődő, kétnapos kamatdöntő ülését követő nyilatkozatokra várnak. Ezen belül is elsősorban arra, hogy szó esik-e a kötvényvásárlási programról.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 385,16 pontos, 1,86 százalékos csökkenéssel, 20 343,91 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 17,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!