Újabb fellendülésben bizakodik a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,79 pontos emelkedéssel, 19 026,17 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,84 százalékkal erősödött. Újabb fellendülő szakasz kezdődhet a tőzsdéken.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kifejtette, hogy ismét pozitív a hangulat a világ részvénypiacain, az amerikai tőzsdék emelkedéssel zárták a múlt hetet, és az ázsiai börzék is jól szerepeltek hétfőn reggel, így a budapesti részvénypiacon is várhatóan folytatódik az emelkedés.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint nem látható előre semmi olyan esemény, amely megzavarhatná a pozitív hangulatot. Megjegyezte, hogy az Amerikai Egyesült Államokban hétfőn piaci szünnap van, emiatt alacsony forgalmú, csendes kereskedés várható a BÉT-en.

A Mol vezetésében változás történt: Geszti László kiskereskedelmi ügyvezető igazgató posztját az eddig a TVK-nál dolgozó Piry László veszi át. Geszti, aki az INA igazgatóságának is tagja, a horvát olajtársaság fejlesztésére fókuszál a jövőben - olvasható a BÉT honlapján.

A BUX 47,09 pontos, 0,25 százalékos emelkedéssel, 18 868,38 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!