A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy hónapig fizethetünk papír kétszázassal

Vágólapra másolva!
November 16-tól a kétszázas érme végleg felváltja a kétszázas bankjegyet. A kétszázas bankjeggyel 2009. november 15-én lehet utoljára fizetni, ezután a Magyar Nemzeti Bank végleg bevonja a forgalomból - áll az MNB tájékoztatójában.
Vágólapra másolva!

A papír kétszázasokat november 15. után törvényes fizetőeszközre cserélni csak a Magyar Nemzeti Bank pénztárában, a postán és egyes bankfiókokban lehet, 2029. november 15-ig. A bankjegyet azért vonják be, mert gyakori használat miatt hamar tönkrementek a kétszázasok, és ezek pótlása jelentős kiadással járt.

Az MNB a bevont papír kétszázasból mintegy negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit - a többi elhasználódott, megrongálódott bankjeggyel együtt - jótékony célra hasznosít. Mivel ezek a "pénztéglák" igen magas fűtőértékkel rendelkeznek, ezért pályázatot írt ki közhasznú ill. kiemelten közhasznú alapítványoknak.

Ebben az évben három intézmény került ki nyertesen. A Miskolci Autista Alapítvány, a csurgói kistérségben működő Megoldás Alapítvány és a gyulai Segítő Kezek Idősek Otthona fűthet az idén a megsemmisített papírpénzekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!