Nem zavarja a hazai ING-t az anyacég átalakulása

Vágólapra másolva!
Az ING Csoport bejelentette, hogy stratégiai döntése értelmében szétválasztja banki és biztosítói üzletágát. A stratégiai döntés a magyarországi ING Biztosító és ING Nyugdíjpénztár tevékenységében nem okoz változást.
Vágólapra másolva!

A Biztosítási üzletág Közép- Európai Régiója, amelynek a magyarországi Biztosító és Pénztárszolgáltató is része, tevékenységében ez a stratégiai döntés nem hoz változást, munkánk a megszokott módon folytatódik, terveinknek megfelelően - írja közleményében az ING.

Közép-Európában és Magyarországon is a biztosítási és nyugdíjpénztári területen beruházunk a termékportfólió fejlesztésébe, egyszerűsített ügyviteli folyamatokba, számítástechnikai rendszereinkbe. Az ügyfelek számára ez azt jelenti, hogy a cég erősödik, stabilabbá válik, a továbbiakban még magasabb színvonalú szolgáltatásra számíthatnak - állítja a biztosító.

Az ING Csoport Biztosítási üzletága a világ öt legnagyobb biztosítási és nyugdíjpénztári szolgáltatásokat nyújtó társasága, amely a Benelux államokban, az USA-ban, Ázsiában, Közép-Európában és Latin Amerikában tevékenykedik. Nagyon erős a jelenléte a fejlődő országok piacain, megalapozott pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy további üzleti előnyt kovácsoljon a demográfiai tendenciák és a lakosság növekvő megtakarítási hajlandósága által kialakult lehetőségekből.

Az ING továbbra is épít arra a globális élvonalbeli pozíciójára, amelyet az életbiztosítás és nyugdíjpénztári szolgáltatások területén kivívott, fókuszálva az ügyfelek kimagasló szinten való kiszolgálásában már megszerzett tapasztalataira és fegyelmezett költségkezelésére. Ügyfelei számára egyszerűbb, alacsony költségű, versenyképes hozamokat elérő termékeket nyújt, valamint aktív szerepet vállal a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztésében, és az ügyfelek számára egyszerűsíti az ügymenetet.

Az ING vagyonkezelő a továbbiakban a biztosítási üzletág részét képezi, de folytatja a korábbi stratégiát abban az irányban, hogy integrált, globálisan irányított vagyonkezelő céggé váljon, amely magában foglal három régiót valamint az Ingatlan befektetési üzletágat is. 2010 januártól önálló profitcenterként működik, az ING tagvállalatok részére valamint harmadik fél részére profit alapú szolgáltatást nyújt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!