Jeffrey Dahmer után újabb Szörnyetegek érkeznek a Netflixre

Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori
A Menendez család a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztoriban
Vágólapra másolva!
Jeffrey Dahmer után újabb Szörnyetegeket mutat be a Netflix, Ryan Murphy folytatja 2022-ben megkezdett antológiasorozatát. Jön a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori, tudjon meg róla többet!
Vágólapra másolva!

A Netflix szeptember 19-én mutatja be a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori című minisorozatot, amely Ryan Murphy antológiájának második része is lesz egyben. Az Amerikai Horror Story alkotója a Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori után Lyle és Erik Menendez történetét idézi meg, akik 1989. augusztus 20-án megölték a szüleiket.

Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori
Fotó a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori plakátjához
Fotó: Netflix / Netflix

Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori

Folytatódik tehát a sorozatgyilkosokat, pszichopatákat bemutató antológiasorozat, Jeffrey Dahmer után érkezik a Menendez fivérek története. A testvérek voltak az elkövetői az Egyesült Államokban nagy nyilvánosságot kapott kettős gyilkosságnak, Beverly Hills-i otthonukban több lövéssel végeztek a saját szüleikkel, José és Kitty Menendezzel – akik egyébként tizenkét éven keresztül szexuálisan és fizikailag bántalmazták a fiúkat.

A középosztálybeli családban történt ellentmondásos gyilkosság megosztotta a közvéleményt, a fiúk ugyanis azt állították, hogy terrorban éltek: az apjuk többször halálosan megfenyegette őket, és mindkettőjüket kényszerítette testi kapcsolatra is – miközben a felszínen a Menendez család boldognak és sikeresnek tűnt.

Erik és Lyle Menendez
Az igazi Menendez testvérek egy előzetes bírósági meghallgatáson 1992-ben
Fotó: AFP PHOTO VINCE BUCCI VINCE BUCCI / AFP / AFP PHOTO VINCE BUCCI VINCE BUCCI / AFP

A gyilkos testvérek a szüleik halála után őrült költekezésbe kezdtek, a következő hat hónapban összesen nagyjából egymillió dollárt költöttek el Porschékra, Rolexekre és más luxuscikkekre, ezzel váltak először gyanússá. Ettől eltekintve a rendőrség először maffialeszámolásra gyanakodott a véres helyszín miatt, mígnem a labilisabb idegzetű – a gyilkosságok idején még csak 18 éves – Erik bevallotta a tettüket a pszichiáterének.

A Menendez testvérek ügyét külön kezelték, de együtt tárgyalták nagy médianyilvánosság mellett, végül 1996-ban (hosszú évekig húzódó tárgyalás után) mindketten életfogytiglani börtönbüntetést kaptak. Kezdetben elkülönítették őket, sokáig más börtönökben ültek, de 2018-ban már ugyanabban az egységben kaptak helyet: 22 év után akkor találkoztak először.

Hamarosan jön a Netflixre a Menendez fivérek története 

A Menendez testvéreknek eleinte már a tárgyalását is közvetítette a bírósági ügyekre szakosodott Court TV, és később is több dokumentumfilmnek és fikciós produkciónak váltak a főszereplőivé.

2000 óta legalább tíz dokumentumfilm készült róluk, a CBS pedig már 1994-ben előállt a Testvérbosszú: A Menendez-gyilkosságok című tévéfilmmel. Fikciós alkotásban legutóbb 2017-ben mutatták be a gyilkosságokat A Menendez-ügy: Gyilkos fivérek címmel, szeptember 19-től pedig láthatjuk a Netflixen Ryan Murphy verzióját is, amelyben a szülőket Javier Bardem és Chloë Sevigny, a testvéreket pedig Nicholas Alexander Chavez és Cooper Koch játsszák. Nézzen bele, hogy mire számíthat!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!