Vágólapra másolva!
A német Audi AG szeptemberben 6,8 százalékkal kevesebb autót értékesített mint tavaly a kereslet visszaesése miatt, de még így is jobban szerepelt a piaci átlagnál és egyes régiókban még növekedést is elkönyvelhetett.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben 88 600 autót adott el az Audi,a tavaly szeptemberi 95 613 autóval szemben. Az idei első kilenc hónapban 7,5 százalékkal 705 300-ra csökkentek eladásai a tavalyi 762 288-ról.

Eladásaink a várnál kedvezőbben alakultak az idén eltelt három negyedév során. Az Audi Egyesült Államokban megerősítette piaci pozícióját, Kínában pedig megőrizte vezető helyét. A legfrissebb adatok pedig alátámasztják Európában vezető prémium márkaként betöltött szerepet is - mondta Peter Schwarzenbauer, az Audi értékesítési és marketing ügyekért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi ázsiai-csendes-óceáni térségben 31 százalékkal 19 501-re növelte eladásait szeptemberben, az első kilenc hónapban értékesítései pedig 17 százalékkal emelkedtek a térségben. A legnagyobb értékesítési növekedést Kínában, Németország után immár a második legnagyobb nemzeti piacán érte el az Audi, de India, Ausztrália és Dél-Korea is hozzájárult eladásainak növekedéséhez. Kanadában 17 százalékkal nőttek az értékesítések szeptemberben éves összevetésben.

Európában és az Egyesült Államokban szeptemberben csökkentek az eladások, de az Audi jobban teljesített a prémium kategória piaci átlagánál, így még piaci részesedés növekedést is elért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!