Káosz volt az eredetiségvizsgáló állomásokon

Vágólapra másolva!
Nem tudták rendbe tenni az Eclispe Zrt. eredetiségvizsgáló programját, amely a túl sok kapcsolódás miatt nem tudott megfelelően működni - közölte az RTL Klub. Az illetékes hivatal korábban azt mondta, hogy a hibát elhárították.
Vágólapra másolva!

Káosz volt csütörtökön az eredetiségvizsgáló állomásokon, mert nem működött az Eclipse Zrt. programja - adta hírül az RTL Klub Híradója. A bajt állítólag az okozta, hogy "nagyon sokan kapcsolódtak a rendszerhez", a cég azt ígéri, hogy péntekre rendben lesz a rendszer.

A televízió információi ellentmondanak annak, amit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közölt csütörtökön, a szervezet ugyanis azt mondta, hogy délelőtt 10 óra után pár perccel az informatikai rendszer rövid időre leállt, de a problémát a rendszer üzemeltetői azonnal azonosították, lokalizálták és elhárították. (Erről itt olvashat bővebben.)

Az RTL Klub információi szerint az eddig megszokott 35-40 perc helyett három órát kellett várniuk az autósoknak, ami a vizsgálócégeknek jelentős bevételkiesést okoz.

Az Eclipse 2009. december 31-én hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás során nyert el nettó 4 milliárd 950 millió forintot a járművek előzetes eredetiségének hatósági megállapítását támogató központi informatikai rendszer módosítására és négyéves üzemeltetésére. Az Eclipse vezetői március eleje óta előzetesben vannak, mert több milliárdos pénzmosással és adócsalással gyanúsítják őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről