A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rossz kezdés után kapaszkodik a BUX

Vágólapra másolva!
A nemzetközi piacok pénteki fejleményei nyomán mínuszban kezdett hétfőn a BUX, egy órával a kereskedés kezdete után csak a Mol tudott javítani a csütörtöki árfolyamához képest. A veszteség azonban csökkenő tendenciát mutat.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,79 pontos csökkenéssel, 21 880,10 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest ez 0,34 százalékkal gyengülés.

Közvetlenül a nyitás után 21 800 pont alá is beesett az index, de utána emelkedni kezdett, és 10 óra előtt pár perccel 21 900 ponton (mínusz 0,24 százalék) állt. Az OTP ekkor is több mint 2 százalékkal volt olcsóbb a legutóbbi záróáránál, míg a Mol - egyedüliként a fontosabb papírok közül - 0,7 százalékos pluszban volt.

Az MTI által megkérdezett elemzők szerint a magyar piac hétfőn várhatóan bepótolja a fejlett és a régiós piacok pénteki - 0,5 és 1,5 százalék közötti - esését. Pénteken, augusztus 20-án a pesti tőzsde zárva tartott.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint ezen a héten még marad a nyári, minimális forgalom és a minimális elmozdulás. Úgy vélte, a jövő héttől kezdődhet talán ismét a rendes tőzsdei kereskedés.

A BUX 206,31 pontos, 0,93 százalékos csökkenéssel, 21 953,89 ponton zárt a legutóbbi kereskedési napon, csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!