Amerikai hírekre várva csúszik lefelé a BUX

Vágólapra másolva!
Vaskos mínusszal nyitott, és után is tovább csökkent a pesti tőzsde részvényindexe. A szakértők szerint a piac valójában kivár, az esti, amerikai hírek jelenthetnek fordulópontot.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153,59 pontos csökkenéssel, 22 866,22 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékhez képest ez 0,67 százalékos gyengülés. Háromnegyed óra elteltével már 1,15 százalékos mínuszban állt az index.

Az amerikai Fed döntésére és az azt követő kommentárokra várnak a befektetők a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által még a nyitás előtt megkérdezett szakértők szerint.

Nagy Péter, az UniCredit kereskedelmi igazgatója hírek hiányában nem vár nagy változást se a magyar, se a nemzetközi piacokon. Alacsony forgalomban oldalaznak a budapesti részvényárak, az OTP-ben a csütörtöki gyorsjelentésre várnak a befektetők - mondta Nagy Péter. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kedd esti ülése és az azt követő kommentárok mutatják majd meg, hogy szerdán-csütörtökön merre indulnak az árfolyamok - tette hozzá.

A Raiffeisen Bank részvénypiaci hírlevelében az áll, hogy a Fed-közlemény utáni reakció lehet rövid távon az utolsó esély arra, hogy a piac fenntartsa az emelkedő trendet. "Ha ez nem történik meg, nagy valószínűséggel ismét egy korrekciós fázis indul" - írják a bank elemzői.

A BUX 120,36 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel, 23 019,81 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények árfolyama, a Magyar Telekom kivételével, emelkedett az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről