A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Január végéig kérhető a munkáltatói adóbevallás

Vágólapra másolva!
Amennyiben a munkáltatója vállalja, az adózó kérheti, hogy az adóját a foglalkoztató állapítsa meg. A magánszemélyek erről január 31-ig nyilatkozhatnak - írta közleményében az adóhivatal.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint 2011. január 31-ig írásban, a 10NY29 számú nyilatkozat kitöltésével kérhető, hogy a 2010. évi személyi jövedelemadót a munkáltató állapítsa meg és számolja el a különbözetet. Annak is nyilatkoznia kell, aki nem kéri a megállapítást, ez esetben ezt kell a nyilatkozatba foglalni.

A munkáltatói megállapítás akkor kérhető, ha 2010-ben kizárólag a munkáltatótól származott bevallandó jövedelem. Ha több állásban is volt valaki, akkor az adómegállapításhoz szükséges iratokat március 20-ig kell átadni a munkáltatónak.

A munkáltató nem köteles elkészíteni az adómegállapítást, de ekkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás benyújtásának lehetőségéről. Azok, akiknek nem a munkáltatója állapítja meg az adóját, 2011. február 15-ig kérhetik az egyszerűsített bevallást, vagy május 20-ig adhatja le a hagyományos szja-bevallást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!