A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sok feltétele van a söralátét méretű adóbevallásnak

Vágólapra másolva!
Megjelent az adóhivatal internetes oldalán a korábban Orbán Viktor kormányfő által söralátét-méretűnek nevezett adóbevallási nyomtatvány. Az A4-es méretű bevallásban összesen három adatot kell megadni, de ezt a lehetőséget csak azok választhatják, akik megfelelnek 13+1 feltételnek.
Vágólapra másolva!

Elkészítette az adóhatóság a "söralátétként" elnevezett adóbevallási nyomtatványt. A néhány rubrikát tartalmazó dokumentumot január 31-ig közel egymillióan postán is megkapják a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. A kitöltött, aláírt adónyilatkozat postára adásának, illetve elektronikus úton történő visszaküldésének határideje május 21.

Az egy A4-es oldalnyi iraton néhány sor szerepel, az azonosító adatokon kívül mindössze három számot kell megadni. Elsőként fel kell tüntetni, mennyit volt az adózó adóköteles jövedelme. Másodszor ki kell számolni, hogy a 16 százalékos adókulcs alapján mekkora összeg illeti meg az államot. Végül be kell írni, hogy a munkáltató év közben mennyi pénzt utalt át adóelőlegként az államnak.

A NAV úgy véli, az idén akár több százezren is az egyoldalas adóbevalláson adhatnak számot keresetükről - írja szombati számában a Magyar Nemzet. Becslését a NAV a rendelkezésre álló információk és a "söralátét" használatának egyszerű feltételei alapján fogalmazta meg.

A pár soros dokumentumot kitöltheti az, aki csak egy munkáltatónál volt állásban, tételes költségelszámolást nem készített, és munkaadója év közben - az esetleges családi adókedvezmény figyelembevételével - maradéktalanul befizette utána az adót. Az egyoldalas iratot használhatják azok is, akik több helyről kaptak százezer forintnál kisebb összegű fizetséget, mégpedig úgy, hogy költséget nem mutattak ki, és családi kedvezményt nem érvényesítettek. A munkáltató köteles jelezni, ha valaki megfelel a feltételeknek.

Az nem választhatja ezt a bevallási formát, akinek külföldről származó jövedelme volt, vagy önkéntes pénztári nyilatkozatot tenne. Nem választhatja az sem, aki házastársával vagy élettársával családi kedvezményt oszt meg. Az adóhivatal által közzétett 13+1 feltételt itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!