Egy új roma alkalmazottért akár 2,5 milliót is fizet az állam

Vágólapra másolva!
Az NGM új pályázatot ír ki magyar cégeknek új munkahelyek teremtésére. Összesen 10 milliárd forintot osztanak szét, március 30-ig lehet pályázni.
Vágólapra másolva!

Munkahelyenként összesen 2,5 millió forintot is kaphat az államtól az a magyar vállalkozás, amelyik eddig munkanélküli, roma alkalmazottat vesz fel egy hátrányos helyzetű településen működő cégébe. Igaz, a Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleménye alapján, a szerdán pályázati programban ez a maximum összeg, amit egy cég elnyerhet. Ha a vállalkozás egy munkanélkülit vesz fel, azért 1,9 millió forint járhat, erre jön rá plusz 300 ezer forint, ha romát alkalmaz, és még további támogatás, ha hátrányos helyzetű településen fektet be.

A nem uniós pénzből megvalósuló pályázati programban a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd forintot osztanak szét a nyertesek között. A támogatás fordítható építkezésre vagy új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák vásárlására.

Az NGM közleménye az szerint elmúlt évben nyertes 381 vállalkozás az 5 milliárd Ft támogatási keretösszeg felhasználásával 3100 új munkahelyet létesített. Az ez évi támogatási keretösszeg alapján legalább 600-800 vállalkozásnál, várhatóan 5300-5500 új munkahely létesítéséhez és mintegy 10 ezer már meglévő munkahely megőrzéséhez járul hozzá a program a tárca várakozásai szerint.

A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi, megyei kormányhivatal munkaügyi központjához 2012. február 8-tól 2012. március 30-ig lehet benyújtani.

A programban azok a Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, amelyek a benyújtás időpontjában még nem kezdték el a beruházást, és azt 2012. november 30-ig befejezik. Vállalják továbbá, hogy a támogatással legalább két fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek munkahelyet a beruházás befejezését követő 90 napon belül.

A pályázatról további információ a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján lesz elérhető kedd délután háromtól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!