Tízmilliárd forint hitelt venne fel a főváros

Vágólapra másolva!
Tízmilliárd forint hitelt venne fel a jövő évi gazdálkodásához a fővárosi önkormányzat, emellett pedig 25 milliárd forint összegű folyószámla-hitelkeretet nyittatna. A javaslatról szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés.
Vágólapra másolva!

A 2013-as központi költségvetés fővárost érintő hatásai még nem ismertek, így az ebből fakadó finanszírozási kockázatok kivédése érdekében egy tízmilliárd forintos középlejáratú hitelkeret-szerződést kellene kötni - indítványozta Bagdy Gábor.

A pénzügyi főpolgármester-helyettes javaslata szerint - a banki források szűkösségére hivatkozva - öt kisebb összegű (1, 1,5, és háromszor 2,5 milliárd forint) hitelkeretre írnának ki tárgyalásos közbeszerzési eljárást. A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt a kérdésben.

A likviditás folyamatos, biztonságos fenntartása érdekében Bagdy Gábor egy legfeljebb 25 milliárd forintos folyószámlahitelkeret-szerződést is kötne. Indoklása szerint az önkormányzat költségvetési gazdálkodása, feladatai teljesítése során a beérkező bevételek és a teljesítendő kifizetések ütemezése nem hangolható össze teljes mértékben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!