A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

2013 után jön a fordulat Matolcsy szerint

Vágólapra másolva!
A 2013-as költségvetést sikeresen konszolidálta a kormány, így hamarosan beindulhat a növekedés Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint. A kormány elfogadhatatlannak tartja a beruházások alacsony szintjét.
Vágólapra másolva!

Négy év alatt a második recessziót éli át Magyarország, de fordulni a fog a trend, miután a kormány sikeresen konszolidálta a 2013-as költségvetést - nyilatkozta ma Matolcsy György Budapesten az amerikai kereskedelmi kamara rendezvényén. A miniszter szerint az elkövetkező években a GDP 3 százaléka alatt marad a hiány, és ennek következtében az államadósság szintje csökkenni fog - tette hozzá a Bloomberg szerint.

A beruházások rendkívül alacsony aránya a kormány szerint "elfogadhatatlan", miután a régió más országaiban tapasztalhatónál alacsonyabb. A nyilatkozat egybevág a Cséfalvay Zoltán államtitkár által elmondottakkal, amelyről a Nomura írt tartalmas összefoglalót múlt héten. A kormány álláspontja szerint 2014-re beindulhat a növekedés, ami feledtetheti a nehéz éveket, de több elemzőnek ezzel kapcsolatban erőteljes kétségei vannak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!