A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre magasabbra száll a Ryanair

Vágólapra másolva!
Pozitív meglepetést okozott a Ryanair ma reggel közzétett gyorsjelentése, ráadásul a fapados légitársaság megemelte éves profitvárakozását is. 9 százalékos pluszban nyitott a részvény.
Vágólapra másolva!

3,1 milliárd eurós árbevételt ért el Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair 2013-as pénzügyi évének első hat hónapjában. A társaság 14,5 százalékkal növelte éves alapon árbevételét, míg a profitját 12,8 százalékkal. Mindkét soron sikerült az elemzői konszenzust túlszárnyalnia a vállalatnak.

táblázat

Pozitív hír továbbá az is, hogy júliusban prognosztizált 400-440 millió eurós éves profit célját megemelte a légitársaság, jelenleg 490-520 millió euróra számít a menedzsment, aminek a jelentős részét (közel 95 százalékot) már teljesítette a cég.

A harmadik naptári negyedév (a vállalat esetében második negyedév) során 7 százalékkal tudta megnövelni az utazások számát a társaság az előző év azonos időszakához képest, míg az utasok mennyisége 8 százalékos bővült. A pénzügyi vezető szerint a fogyasztók nagyon árérzékenyek, ami pedig pozitív a vállalat számára, hiszen a hagyományos légitársaságok helyett sokszor a fapados gépeket választják az utasok.

A légiiparban rosszak jelenleg a körülmények, az Air France - KLM és a Lufthansa is leépítéseket hajt végre, mivel a költségeiket csökkenteni szeretnék. Fontos kiadás a társaságok életében az üzemanyagár, a negyedév során a Ryanair esetében 21 százalékot növekedett a kerozin számla.

A Ryanair júniusban jelentette be, hogy fel szeretné vásárolni az Air Lingus nevű légitársaságot, február 6-ig kell dönteniük az európia szerveknek a tranzakcióról. Öt évvel korábban már elutasították az ügyletet, mivel monopol helyzetbe került volna létrejövő cég az ír piacon.

Ryanair (LSE)

Ryanair (LSE)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!