2 milliárd eurónyi forrást vonna be a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései alapján legalább 2 milliárd eurónyi forrást vonna be a német autógyártó, a Volkswagen átváltható, hároméves kötvények formájában. A társaság vélhetően a jó finanszírozási környezetet szeretné kihasználni, amivel a tőkehelyzetét tovább tudja erősíteni a cég. 4 százallék mínuszban nyitott a papír.
Vágólapra másolva!

Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen 2 milliárd eurónyi kötvény értékesítését tervezi, ami részvényekre átválható lenne. Ha nagy lenne a kereslet a papírok iránt, akkor fél milliárd euróval megnövelnék a kibocsátandó mennyiséget, és összesen 2,5 milliárd eurónyi forrást vonna be a társaság.

A kötvényt 2015-ben lehetne átváltani nem szavazó részvényekre a struktúra alapján. A kibocsátott instrumentumok 4,75-5,5 százalék közötti kamatszelvénnyel értékesítenék. A kötvények elsőbbségi papírokra lesznek átválthatók, a referencia árhoz képest maximum 20 százalék prémiummal, melyet ma határozhatnak meg. A kötvényesek szempontjából nem feltétlenül a legjobb a termék, mivel automatikus a konverzió a lejáratkor.

Az autógyártó az elmúlt hónapokban megélénkülő vállalati kötvénypiac adta lehetőséget használja ki a tőkehelyzetének a megerősítéséhez, illetve a Porsche integrációjának folytatásához. Mint ismeretes az ECB és a Fed is monetáris lazítást jelentett be, előbbi még csak tervezi, utóbbi viszont már a tettek mezejére lépett. A befektetők viszont az alacsony kamatkörnyezet miatt a kockázatosabb, de magasabb hozamot biztosító termékek irányába mozdultak el. Ebből a folyamtból profitálhatnak a vállalati kötvények is. Szeptember eleje óta már 20 európai vállalat bocsátott ki átváltható kötvényt.

Volkswagen

Volkswagen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!