Kéthetes csúcsra ugrott a forint

Vágólapra másolva!
Szinte megállíthatatlannak tűnik a forint az euróval szemben, ma tovább folytatódik a hazai deviza erősödése, melyet már az optimista piaci hangulat is támogat. Az árfolyam jelenleg már a 290-es szint közelében tartózkodik. 
Vágólapra másolva!

290 közelében a forint

Folytatódik a forint erősödése a főbb devizákkal szemben, az euróval szembeni árfolyam délelőtt már a 290-es szint közelében jár. A hazai fizetőeszköz jó formját pedig ma már a pozitív piaci hangulat is támogathatja. Nem indult ilyen jól a hét, hiszen az EURHUF kedden még 301 közelében járt, ahonnan mára egészen 290 közelébe erősödött vissza a forint.

Legutóbb május végén járt hasonló szinteken az árfolyam, ekkor vált hivatalossá, hogy hazánk lekerülhet az uniós szégyenpadról. Legalább is az Európai Bizottság azt javasolja az unió gazdasági és pénzügyminisztereinek, hogy szüntessék meg a Magyarország ellen 2004 óta folyó túlzottdeficit-eljárást.

A forint szempontjából érdekes hír lehet, hogy a Bank of America-Merrill Lynch elemzői szerint az MNB tovább folytatja a monetáris enyhítést, amíg a forint az euró ellenében a 300-310-es sáv alatt marad. Ugyanakkor azt sem tartják kizártnak, hogy csak a 320-as árfolyamon avatkozzon be. Véleményük szerint 2,5 százalékig süllyedhet az alapkamat 2014 elejére.

Az EURHUF árfolyama az elmúlt két hétben

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!