A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagyratörő tervek az Alcatelnél

Vágólapra másolva!
Nagy átalakulási tervet jelentett be az Alcatel-Lucent francia telekomcég, amivel mint az IP- és a nagysebességű szélessávú internet hálózatok specialistájaként pozícionálná újra magát. A terv keretében 1 milliárd euró értékben adnának el jelenlegi eszközöket, valamint további 1 milliárd euróval csökkentenék a költségeket a 2013-2015-ös időszakban. A cégnek szüksége is van a strukturális reformokra, ugyanis a 2006-os Lucent Technologies-szal való összeolvadása óta csak egyszer volt nyereséges a vállalat éves szinten. A bejelentést jól fogadták a befektetők, ugyanis a részvényárfolyam 6 százalékkal ugrott.
Vágólapra másolva!

Átalakulási tervet jelentett be ma az Alcatel-Lucent, aminek keretében 1 milliárd euró értékben szabadulna meg bizonyos eszközeitől, és további 1 milliárd euróval csökkentené költségeit, hogy hosszú idő után újra nyereségessé váljon a cég. Az intézkedésekkel újrapozícionálná magát a cég a telekommunikációs eszközök gyártójából, az IP- és a nagysebességű szélessávú internet hálózatok specialistájává.

Michael Combes vezérigazgató elképzelései szerint 2015-ig hajtaná végre tervét, aki ezzel próbálja megállítani a cég készpénzállományának hét egymást követő évben történő csökkenését. Habár a Bloomberg elemzői konszenzusa még az idei évre is 755 millió eurós mínuszt prognosztizál. Az Alcatel ezután 2 milliárd euróval vágná vissza adósságát, vagy részvénykibocsátás, vagy pedig további eszközeladások bevételeiből, olvasható a társaság közleményében.

Forrás: Origo

A vezér az Alcatel menedzsment csapatát is felfrissíti, ugyanis felvette Philippe Guillemot-t, aki korábban a Michelinnél és az autóipari beszállítónál, a Valeo-nál dolgozott, hogy segítsen az átalakításokban. Combes már a harmadik vezérigazgató, amióta az Alcatel 2006-ban összeolvadt az amerikai Lucent Technologies-szal, amely megalakulása óta csak 2011-ben ért el nettó profitot.

Forrás: Origo

Combes áprilisban vette át a cég irányítását, miután 4 és fél év elteltével lemondott Ben Verwaayen, akinek a regnálása alatt 70 százalékkal zuhant a cég árfolyama, és reformjaival sem tudott fordulatot elérni a vállalatnál. A kínai vetélytársak nagy kihívás elé állították a céget, ugyanis a Huawei és a ZTE is jelentős részesedést szerzett Európában a hálózati eszközök piacán az elmúlt évek során. De továbbra is komolyan számolni kell velük, ugyanis a Huawei korábban azt jelentette be, hogy 5500 ember felvételét tervezi Európában a következő 4-5 évben.

A részvény árfolyama több mint 6 százalékkal ugrott meg a bejelentésekre.

Az Alcatel-Lucent árfolyama (Párizs)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!