A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Saját fejlesztését dobja kukába a Nokia

Vágólapra másolva!
Nem gyárt több Symbian operációs rendszerrel ellátott telefont a Nokia, nyártól már csak a Windows-t futtató Lumiákat lehet megvásárolni a boltokban. Ezzel a Nokia méginkább függni fog a Microsofttól, melynek sikertelensége esetén még mélyebbre süllyedhet a finn technológiai vállalat.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik igaz a mondás, miszerint semmi sem tart örökké. A Nokia ugyanis abbahagyja oly sikeres Symbian operációs rendszerrel ellátott okostelefonjainak gyártását, mégpedig idén nyáron. Ezzel pedig lényegében egy korszaknak vet véget a finn technológiai cég, hiszen az iPhone-ok megjelenése előtt ezek a telefonok jelentették az okostelefonok alfáját és omegáját.

A döntés viszont nem véletlen, a Symbian operációs rendszerrel ellátott okostelefonok már a Windowsos Nokia Lumia telefonokkal sem veszik fel a versenyt. Az európai okostelefonpiacon csupán 1,8 százalékos részesedése van a Symbiannak, holott egy éve ez az arány még 8 százalékos volt. Ezzel szemben a Lumia piaci részesedése a globális piacon 5 százalék, az idei év első negyedévében is 5,6 millió darabot értékesítettek ezekből a telefonokból.

Forrás: Origo

Bár a Symbian nem tűnik még el idén teljesen a piacról, annyi viszont valószínűsíthető, hogy a következő egy évben mindenki lecseréli ezeket a telefonokat, állítja a Nokia. Bár a Symbian telefonok súlyaránya nem túl magas, az árfolyam még sem reagált túl jól a hírre, 2 százalékos mínuszban van.

A Nokia árfolyama (Helsinki)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!