A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kirobbant a Mercedesek gyártója

Vágólapra másolva!
Bődületes nagy kitörést láthattunk ma a Daimler piacán. A Mercedeseket gyártó cég a második negyedévben sokkal nagyobb profitot tett zsebre, mint amire számítani lehetett, így a részvények árfolyama 6 százalékkal két éves csúcsra szárnyalt. Nem mindennapi mozgások ezek, amiket további nyerő széria követhet.
Vágólapra másolva!

A német Daimler a második negyedévben 5,2 milliárd eurónyi üzemi profitot termelt, ami nemcsak a tavalyi 2,24 milliárd euróhoz képest jelent kirobbanó teljesítményt, hanem a 3,31 milliárd eurós elemzői várakozásokhoz képest is.

Bár az autóértékesítések sem festettek rosszul, a szép eredmény elérésében sokat köszönhettek a légi ipari EADS-ben meglevő részesedésük áprilisi eladásának. Ebből ugyanis 3,2 milliárd eurós profitra tettek szert, ami 19 százalékkal múlja felül az elemzői prognózisokat. Fontos azonban látni, hogy még ezt az egyszeri pluszt leszámítva, vagyis az alaptevékenységből fakadóan is felül tudta múlni a várakozásokat a vállalat.

Nemcsak a második negyedév fest szépen a Mercedesek gyártójánál, a menedzsment az előttünk álló hónapokra is optimista. Szerintük a második félévben az elsőnél is több profitot tudnak majd zsebre tenni, aminek érthető módon a részvényesek is nagyon megörültek.

Az árfolyam 6 százalékkal szárnyalt, amivel két éve nem látott magasságokat ért el. Ez azért is olyan fontos, mert így nagy könnyedséggel lépett át a papír olyan szinteket, amik eddig ellenállást jelentettek az árfolyam emelkedése előtt. A technikai kép tehát igen pozitív, ilyen látványos kitöréseket követően az árfolyam még jó ideig emelkedő pályán szokott maradni.


A Daimler árfolyama (EUR)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!