A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olcsóbban kaphatnak áramot a kkv-k

Vágólapra másolva!
Szlovákiát leszámítva minden szomszédunktól olcsóbban hozunk be villamosenergiát, mint 2010-ben. A nemzeti fejlesztési miniszter szavai szerint a MEKH ellenőrizni fogja, hogy ezt az áresést az áramkereskedők átadják-e a kkv-knak a versenypiaci áramárban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Energatikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a jövőben külön vizsgálja majd, hogy az áramkereskedők milyen mértékben adják tovább az egyre alacsonyabb importárak kedvező hatását a kis- és középvállalkozásoknak - idézi Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter bejelentését a Napi Gazdaság.

A Hivatal adatai szerint 2010. és 2013. között átlagosan 12 százalékkal csökkent az importált villamosenergia ára, Horvátországból 24, Romániából 23,6, Ukrajnából 14,1, Ausztiából 12,5, Szerbiából pedig 3,4 százalékkal olcsóbban lehet áramot szerezni, mint 2010-ben. Ezzel szemben a Szlovákiából behozott villamosenergia ára ugyanebben az időszakban 4,4 százalékkal drágult, és a legnagyobb mennyiség (2,9 millió megawattóra) innen érkezik.

A versenypiacon nincs hatósági áramár, az áramszolgáltatók szonban általában a kiszámíthatóság érdekében éves szerződéseket kötnek ügyfeleikkel. A MEKH a nemzeti fejlesztési miniszter elmondása szerint most azt fogja vizsgálni, hogy a csökkenő behozatali árak, milyen mértékben jelennek majd meg ezekben a szerződésekben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!