Vágólapra másolva!
Egyelőre kisebb mozgások láthatóak csak a magyar piacon, az OTP 0,7 százalékos csökkenéssel, míg a Mol minimális plusszal kezdett. Mivel a hónap utolsó kereskedési napja van, ezért nap végére megerősödhet a forgalom, és akár nagyobb elmozdulásokat is láthatunk majd. A forint már átugrotta a 300-as akadályát az euróval szemben, jelenleg azonban még nem nagy a magyar deviza erősödése.Európa is csak keresi az irányt a kezdeti órákban, a vezető indexek többsége csak kisebb elmozdulásokat mutat. Olvassa el reggeli amerikai és ázsiai piaci összefoglalónkat is: Nem örülnek az inflációnak a japánok
Vágólapra másolva!

Egyensúlyoz a budapesti piac

Minimális elmozdulással kezdte a hét utolsó kereskedési napját a BUX, azok után, hogy tegnap csak hátul kullogott a magyar tőzsde a régiós indexek sorában.

Forrás: investor.hu

A nagypapírok közül az OTP csökkenéssel kezdett, ezzel pedig a 4200 forintos szint környékén ingadozik, míg a Mol minimális erősödést mutat. A Richter is felfelé veszi az irányt, a Magyar Telekom pedig eddig a blue-chipek élén áll, 0,3 százalékos pluszával. Az Egis egyelőre nem mozdult el tegnapi záróáráról.

Forrás: investor.hu

Mivel a hónap utolsó kereskedési napja van, zárás felé közeledve akár nagyobb mozgásokat is láthatunk majd, legalábbis a múltban nem egyszer láthattunk már erre példát.

Az ELMŰ és az ÉMÁSZ is a tavalyival nagyjából azonos nagyságú bevételre tett szert az első félévben, ugyanakkor amíg az ÉMÁSZ 5 százalékos profitbővülésről számolt be addig az ELMŰ nyeresége 32 százalékkal zsugorodott az időszak során.

Sikerült a Plotinusnak eladnia a felkínált 45 ezer darab saját részvényét a tegnapi részvényaukción, ugyanakkor mintegy 37 ezer darab papír az előre meghatározott minimális áron, 2300 forinton kelt el, míg a legdrágább pakk 2333 forinton ment el. Eközben a társaság egy részvényre jutó módosított saját tőkéje 2387 forint volt múlt pénteken.

Rengeteg variációja van a készülő devizahiteles mentőcsomagra, amiért egyelőre kár lenne ezek hatásairól beszélni - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Csányi Sándor, OTP-vezér. Véleménye szerin a kormány jelenleg a terhek arányos megosztására törekszik.

A lélektanilag fontos 300-as szint alá bukott reggel a forint az euróval szemben, a tegnapi csendes kereskedés után. A dollár/forint 226,7-nél, míga svájci frankkal szembeni jegyzések 243,4-nél ingadozik.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Gondolkodnak az európai börzék

Nyugat-Európában egyelőre keresik az irányt a tőzsdék a tegnapi mérsékelt optimizmus után. A német DAX sem találja még a helyét, miután a reggel megjelent adatok szerint havi alapon jobban csökkentek a kiskereskedelmi eladások, mint várták, ellenben éves alapon kedvezőbben alakultak a számok, ráadásul az előző havi adatot is felfelé módosították.

Ma délelőtt még az eurózóna fogyasztói bizalmáról és az inflációról érkeznek adatok, bár utóbbi még csak előzetes szám lesz.

Forrás: investor.hu

Az elemzői várakozásoknak megfelelő üzemi eredményt ért el az év első felében a francia L'Oreal. A társaság egyszeri tételekkel módosított EPS-e 2,94 euró lett a várt 2,85 euróval szemben. A 2013-as célokat megerősítette a menedzsment. A vállalatnak van lehetősége arra is, hogy a Nestlé által birtokolt 29,3 százalékot megvegye - mondta a cég vezetője a Les Echosnak. A részvények 3,8 százalék felett drágulnak reggel.

A L'Oréal árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu

A konszenzushoz képest magasabb üzemi profitot ért el az év első hat hónapjában az Hermés. A luxusipari ráadásul megerősítette éves várakozását is, így akár 10 százalékkal is növekedhet az árbevétel 2013-ban, ha nem lesznek nagy mozgások a devizaárfolyamokban. A teljes évre vonatkozó profit az árbevétel százalékában pedig elérheti a 2012-es rekordértéket is. A luxuscég papírjai 2,8 százalékkal lendültek felfelé.

Az Hermés árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu

Egy KPN alapítvány blokkolja az América Móvil 7,2 milliárd eurós felvásárlási ajánlatát, mivel szerintük ellenséges a mexikói milliárdos felvásárlási ajánlata. A szervezet lehívta az opcióját, amivel elsőbbségi KPN részvényekhez jut, és így 50 százalékos szavazati joguk lesz. A KPN árfolyama 6 százalék feletti zuhanással reagált a hírre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!