Vágólapra másolva!
Ma a Mol súlyként nehezedett a budapesti tőzsdére, elég mély mínuszokba húzva a BUX-ot, amivel egész Európában lemaradó a magyar parkett. De a többi nagypapír sem brillírozott a csütörtöki kereskedésben, míg a forint gyakorlatilag mozdulatlan volt egész nap, az euró 300-301 forint között ingadozott folyamatosan.Európában óvatosan emelkednek a vezető indexek, amit a vártnál jobb amerikai GDP-adat is segít. Ennek hatására New York-ban is felfelé veszik az irányt a börzék, szép pluszokat mutatva.
Vágólapra másolva!

Visszalökték a Molt

Lemaradó volt ma a BUX, egy rövid időszakot leszámítva szinte egész nap a negatív tartományban időzött. Ráadásul rendkívül gyenge volt a forgalom a parketten, a befektetők csak 3,5 milliárd forintot forgattak meg ma.

Forrás: investor.hu

A főbb papírok közül csupán a Richter tudott minimális emelkedést felmutatni. A Mol tegnapi menetelését egy 1,5 százalékos mínusszal korrigálta, annak ellenére, hogy a Brent olaj ára továbbra is 116 dollár körül ingadozik. Bár igaz, hogy ma a többi európai olajcég sem brillírozik. Az OTP 0,7 százalékos csökkenéssel zárt, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos mínuszban állapodott meg.

Forrás: investor.hu

Kifejezetten jól ment ma a Graphisoft Parknak, miután a vállalat peren kívüli egyezséget kötött volt bérlőjével. Ennek következtében pedig a menedzsment megemelte idei profitvárakozásait. Az árfolyam ezzel tavaly május után tudott újra az 1000 forintos szint fölé emelkedni.

A Graphisoft Park árfolyama

Forrás: investor.hu

A forint ma alig mozdult a kereskedés során, az euró ellenében továbbra is 301 közelében tartózkodik az árfolyam, bár kora délután lenézett egészen 300,2 közelébe is.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Széttépték a Vodafone-t

Európában mérsékelt optimizmus uralkodik, az élmezőnyben van a londoni börze is, amit a Vodafone segít több mint 7 százalékos menetelésével. Azt követően lőtt ki az árfolyam, hogy a brit cégtől is megerősítették, újra egyeztetnek a Verizon Communications-szel közös leányuk a Verizon Wireless jövőjéről. A vételár a 130 milliárd dollárt is elérheti. A New York-i börzén a Verizon részvényei is emelkednek közel 4 százalékkal.

A Vodafone árfolyama (London)

Forrás: investor.hu

A vezető indexek közül még az olasz áll igen jól 1 százalékhoz közeli emelkedésével, de a francia parkett is 0,6, míg a német 0,4 százalékkal halad felfelé.

Forrás: investor.hu

Jól szerepel a francia Carrefour is, több mint 3,5 százalékos pluszával, miután a ma reggel megjelenő gyorsjelentésében a profitabilitás javulásáról számolt be a világ második számú élelmiszer kiskereskedelmi áruházlánca.

A Carrefour árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu

Elhagyja a Renault autógyártót a cég ügyvezető igazgatója a társaságot. A bejelentés után hirtelen 4 százalékot esett napon belül a vállalat részvénye, ezt azonban hamar le is dolgozta és most már újra pár tizedes emelkedésben áll.

Jobban nőtt az amerikai gazdság

Erős GDP-adat segíti a tőzsdéket a tengerentúlon, a Dow Jones 0,5, az S&P 500 0,6, míg a Nasdaq 1 százalékos pluszban mozog.

Forrás: investor.hu

2,5 százalékkal bővült ugyanis a második negyedévben évesített szinten az amerikai gazdaság a második olvasat szerint. Az előző 1,7 százalékos bővülésről szóló adatot felfelé korrigálták, amivel a várakozásokban szereplő 2,2 százalékos növekedést is túl tudták szárnyalni.

Forrás: investor.hu

Minimálisan jobb lett a ma megjelenő munkaerőpiaci adat, ugyanis 6 ezer fővel 331 ezer főre esett a heti munkanélküli segélykérelmek száma az előző héten, míg az elemzők ezer fővel kisebb csökkenést vártak.

Lejjebb áll tegnapi záróárhoz képest a WTI olaj, árfolyama 110 dollár alatt mozog, eközben a Brent 116 dollár alatt mocorog. Azért nem látni nagyobb elmozdulást egyik irányba sem, mivel jelenleg még nem derült ki pontosan, hogy milyen formában avatkozna be az USA a szíriai konfliktusba, és azt mikor tennék meg.

A Brent típusú kőolaj árfolyama (dollár/hordó)

Forrás: investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!