Megcsúszott a forint

Vágólapra másolva!
Második napja mutat gyengülést a forint az euróval szemben. Az árfolyam a délelőtt folyamán még csak megközelíteni tudta a 300-as szintet, végül kora délután sikerült átlépnie a lélektani szinten, ráadásul az MNB kamatvágását követően hirtelen 301,5-ig ugrott az EURHUF.
Vágólapra másolva!

14:24 - Betett a kamatvágás a forintnak

Hirtelen nagyobb gyengülést mutat a forint az euró ellenében, amiben szerepe lehet annak, hogy a monetáris tanács a vártnál nagy mértékű kamatvágást eszközölt. Az árfolyam 300 közeléből 301,5 fölé ugrott.

Az EURHUF perces grafikonja

Forrás: Origo

12:31 - Lélektani szint felett a forint

Nem sokkal dél után végül 300 fölé került az EURHUF árfolyama azok után, hogy tegnap délután még 298 alatt is járt a forint az euró ellenében.

Az EURHUF perces grafikonja

Forrás: Origo

10:39 - 300 közelében a forint

Tegnap után ma is gyengülést mutat a forint az euróval szemben. Az árfolyam már a 300-as szintet is megközelítette, ahol legutóbb múlt csütörtökön láthattuk. A gyengülésben szerepe lehet a monetáris tanács délutáni ülésének is, melytől újabb kamatvágást vár a piac. A Bloomberg által megkérdezett elemzők többsége szerint 3,9 százalékra süllyedhet az alapkamat az ülést követően a jelenlegi 4 százalékról. A 22 szakértő közül négyen 3,75 százalékos rátára számítanak, egy elemző nem számít változtatásra, míg egyik másik 3,85 százalékos alapkamatot vár.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!