A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Teszteli a befektetőket a Plotinus

Vágólapra másolva!
A szeptemberre várható kötvénykibocsátása főpróbájaként részvényaukciót tart csütörtökön a Plotinus, ezzel felmérve a befektetők érdeklődését. Az esemény keretében 45 ezer darab részvényét kínálja fel az érdeklődőknek a társaság, amelyre 2300 forintos minimum árat határozott meg az eladó.
Vágólapra másolva!

Részvényaukciót tart csütörtökön a Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. a társaság szombati közleménye szerint. Az esemény tulajdonképpen az ősszel esedékes kötvénykibocsátás főpróbájának számít. A Plotinusnál ugyanis ezzel szeretnék felmérni a potenciális befektetői igényeket, a részvények iránti keresletet, valamint a piaci mélységet, ami az alapja lesz a tervek szerint szeptemberben lezajló kötvényaukció részletes feltételeinek.

Az aukció csütörtökön 10:00-től 15:00-ig tart, ezalatt lehet aukciós vételi ajánlatokat megadni a társaság által felkínált 45 ezer darab részvényre. Az aukció többáras, ami azt jelenti, hogy mindenki azon az árszinten kapja meg az általa megvenni kívánt részvényeket, amelyen vételi ajánlatot tesz, de csak 45 ezer darab részvény kerülhet értékesítésre, így csak a 45 ezer darab legjobb vételi ajánlat kerül elfogadásra, a többi megbízás nem fog teljesülni.

Az ajánlatok ármaximuma nem került meghatározásra, a minimális megadható vételi árfolyam 2300 forint/részvény. Fontos, hogy az ajánlattevők közül csak a legjobb 45 ezer darabnyi vételi ajánlat kerül kielégítésre, így nem tudható előre, hogy melyik az a legalsóbb ársáv, amelyen még elfogadásra kerülnek a vételi ajánlatok. A legalsó, még elfogadott ársávon kártyaleosztásos allokáció lesz, azaz az adott ársávon minden ajánlattevő megkap egy-egy részvényt, majd ismét egyet, mindez mindaddig tart, amíg a teljes mennyiség kiosztásra nem került.

A társaság friss közleménye szerint a Plotinus egy részvényre jutó módosított saját tőkéje augusztus 23-án 2387 forint volt, ami ugyan a július végi 2380 forinthoz képest csupán kisebb változásnak felel meg, az év eleje óta mégis jókora, 28 százalékos bővülést mutatott e téren a Plotinus.

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!