A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nem találja az irányt a hazai parkett, a BUX pár pontos elmozdulást mutat egyelőre. A blue-chipek közül az OTP továbbra sem találja magát, és 4200 forint alatt időzik, ellenben a Mol kisebb emelkedésben van. A forint is gyengüléssel kezdett, amivel az euróval szembeni árfolyama már 300,5 fölé került.Nyugat-Európa sem tudja lekövetni az ázsiai tőzsdék mozgását, a vezető indexek csökkenéssel indították a hetet, talán kissé korrigálják pénteki pluszaikat. Ma fontos makroadat nem érkezik, ellenben az amerikai kongresszus döntést hozhat a szíriai katonai beavatkozásról, ami a piacokat is megmozgathatja.Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Magasabb sebességben a japán expressz
Vágólapra másolva!

Visszafogottan indul a hét Budapesten

A nyugat-európai hangulatot tükrözi a BUX teljesítménye is, bár a napot kisebb plusszal indította az index, de mostanra pénteki záróára közelében ingadozik a magyar parkett. Ellenben a régióban a cseh és a lengyel index felfelé veszi az irányt.

Forrás: Origo

Egyelőre nem talál magára az OTP a korai órában, azok után, hogy már pénteken is több mint 1,5 százalékos mínuszával igen nagy tehernek bizonyult, amiben komoly szerepe volt Orbán Viktor pénteki interjújának. A miniszterelnök megismételte Rogán Antal szavait, miszerint a bankoknak november 1-ig van idejük módosítani a devizaadósok szerződéseit, ezzel átvállalva az árfolyamváltozásból adódó veszteségek nagy részét.

Pillanatnyilag a Richter, a Magyar Telekom és a Mol is a pozitív tartományban időzik, pár tized százalékos pluszt mutatva, az Egis egyelőre alig mozdult még hétfő reggel.

Forrás: Origo

Még idén kiírja a digitális átállás miatt megüresedő 800 MHZ-es frekvenciákat az NMHH- írja a Népszabadság. Ezen kívül új pályázatot írnak ki a negyedik szolgáltató indulását lehetővé tevő blokkokra is, miután az MPVI azokat korábban elveszítette. A médiahatóság és a három mobilszolgáltató még pénteken jelentették be, hogy az utóbbiak tulajdonában lévő 900 és 1800 MHz-es frekvenciákat egységesen 2022-ig használhatják.

Nonprofittá alakítaná a közműszolgáltatásokat a kormány - mondta el szombat este a Hír TV-ben Rogán Antal. A tervek szerint nem lehetne tetemes profitot elérni, ráadásul a keletkező nyereséget a szolgáltatás színvonalának emelésére kellene fordítani - írja az Origo.hu. Korábbi sajtóértesülések szerint már az ELMŰ és az ÉMÁSZ német nagytulajdonosai esetében felmerült, hogy eladják hazai érdekeltségüket. Könnyen elképzelhető, hogy ez a jelenlegi hírek fejében ismét előtérbe kerül.

A 301-es ár felé vette az irányt a forint euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint kereszt 227,8-nál mozog, míg egy svájci frankért közel 243 forintot kérnek el a devizapiacon.

EUR/HUF árfolyama

Forrás: Origo

Egyelőre pirosban Európa

Vegyes mozgásokkal indították a hetet a vezető nyugat-európai tőzsdék, úgy tűnik nem igazán tud átragadni az ázsiai befektetők emelkedett hangulata, ahol a jó kínai és japán makroadatok formálták széppé a befektetők napját. Egyedül a milánói börze képes kisebb pluszt felmutatni.

Forrás: Origo

Kiemelkedő makroadat nem lát ma napvilágot sem Európából sem pedig az USA-ból, ellenben a mai kongresszusi szavazást a szíriai katonai akcióval kapcsolatban kiemelt figyelemmel követhetik majd a befektetők, akár nagyobb mozgásokat is produkálva.

Jelentősen megnőtt a kötvénykibocsátások nagysága az európai vállalatok között, az elmúlt két hétben ugyanis 29 milliárd dollárnyi forrást vontak be ilyen módon a társaságok. A Dealogic felmérése alapján 39 kötvénykibocsátás történt, mivel a piaci szereplők egyre inkább a kamatemelésektől tartanak, így igyekeznek kihasználni a még valamelyest olcsóbb forrásszerzési lehetőségeket.

2,5 milliárd eurós tőkeemelést tervez a Monte Paschi, ami több mint kétszerese a korábbi tervekben szereplő összegnek. Olaszország harmadik legnagyobb bankja már régóta problémákkal küszködik, melynek megoldására már a kormánytól is többször kapott segítséget. Ez nem is tetszik a befektetőknek, a részvény árfolyama közel 2,5 százalékkal esik a reggeli kereskedésben.

A Monte Paschi árfolyama (Milánó)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!