A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pengeélen táncol a forint

Vágólapra másolva!
Kulcsszintekig menetelt a forint árfolyama, és bár a további gyengülés irányába valóban sok érvet fel lehetne sorakoztatni, egyelőre nehéz biztosra venni a csökkenő trendvonal megtörését. Ha el is enged az eddigi ellenállás, akkor is közel vannak azok a szintek, ahol újabb megállók jöhetnek. 
Vágólapra másolva!

Augusztus vége óta egy szép csökkenő trendet láthatunk a forint grafikonján, a 300-as szinteket elhagyva már "csak" 294 forintot kell adni egy euróért. A sávból most próbál kitörni a deviza, de mivel kis kreativitással többféle trendvonalat is húzhatunk, egyelőre nem világos, hogy elkönyvelhetjük-e a kitörés tényét.

Szerintünk egyébként egyelőre nem tartunk itt, könnyen lehet, hogy a forint rúg még egyet, és visszatesztel akár a 292-es szintekig is, majd csak aztán rugaszkodik neki újra a csatorna elhagyásának. Ráadásul ha sikerül is kötörni, nagyon közel vannak az újabb ellenállások, az 50 és 200 napos mozgóátlagok ugyanis könnyen megállóra foghatják a devizát.

A forint árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Euró vételére talán úgy érdemes játszani (a sok rövidebb távú ellenállás miatt), ha hosszabb távon várjuk a forint gyengélkedését. Bár a folyó fizetési mérleg többletes egyensúlyának elérése a forint erejét segíti, a kedvező nemzetközi hangulat elillanásával, látva a rekordmélységbe vágott magyar alapkamatot, jöhetnek még viharos mozgások. Ha a Fed elkezdi a "tapírt" (vagyis az eszközvásárlások visszafogását), úgy a forintra is a gyengülés veszélyei nézhetnek, talán ezért is várja sok elemző, hogy jövőre ismét a 300-as, vagy afeletti szintekre áll majd be a deviza.

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!