A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Visszatértek az amerikai internetes sztárok

Vágólapra másolva!
Visszatértek a korábbi csúcsaikra az amerikai internetes cégek, az utóbbi napokban pedig egyre több jelét mutatják annak, hogy ők még ennél is többet akarnak. A fontos technikai indikátorok alapján akár korábbi sávjukat és ellenállásukat is áttörhetik.
Vágólapra másolva!

NETFLIX (Nasdaq): Újabb történelmi csúcsokat dönthet

Sikeresen tesztelte vissza az 50 napos mozgóátlagot, és az emelkedő trendvonalat is a Netflix árfolyama, így a kisebb korrekció után most újult erővel tör északnak a papír.

Ráadásul a 2011-es csúcsot jelentő 305 dolláros szintet is átugrotta a részvény, így ezt is ugródeszkának használhatja a nagy menetelése során.

Az MACD közelgő vételi jelzése is kedvező lehet, akár nagyobb emelkedést is megalapozhat. Első körben talán a történelmi csúcsot jelentő 334 dollárig ugorhat a Netflix.

A Netflix napi grafikonja Forrás: Bloomberg

Kicsit hosszabb távra tekintve viszont lényegében a 2011-es csúcsok újbóli elérését láthatjuk, ami a Fibonacci szintek alkalmazásával akár ahhoz is vezethet, hogy a részvény 351, de akár 387 dollárig is eljuthat.

A Netflix heti grafikonja Forrás: Bloomberg

EBAY (Nasdaq): Kitörhet a sávból

Mindkét nevezetes mozgóátlagot a maga mögé utasította az eBay árfolyama az elmúlt napokban, az 53,4-53,7 dollár körül ingadozó 50 és 200 napos mozgóátlagokat szinte egyszerre ugrotta át, hétfőn és kedden pedig egyelőre a visszateszt is sikeresnek bizonyul.

Közel az MACD vételi jelzése is, ami igazán jó ómennek számított még szeptember elején is, amikor az árfolyam 51 dollár közeléből szinte pár nap alatt az 57 dolláros szintig ugrott fel. Talán most is hasonló forgatókönyv elé nézhet az eBay.

A 2013-ra jellemző sávnak pedig még közel sem vagyunk a felső száránál, ami szintén a felfelé való elmozdulás esélyét növeli, akár ismét 57 dollárig is könnyedén eljuthat a papír.

Az már csak hab a tortán, hogy ha a kedvező hangulat és indikátorok egybeesnének, akár még át is törhetné a sáv felső részét, ahogyan pedig ilyenkor lenni szokott, általában a sáv szélességével megegyező emelkedés jöhet, 63 dollárig. Tekintve, hogy a sáv meglehetősen hosszú ideje áll fenn, így ennek valószínűsége is magas.

A eBay napi grafikonja Forrás: Bloomberg

Hosszabb távon nézve valamelyest hasonló képet láthatunk, az eBay folyamatosan közelít 2004-es történelmi csúcsához, ami 58,6 dollárnál található. Ha innen nézzük, akkor a sáv áttörése után talán inkább ez a szint lehet az első reális megálló.

A eBay heti grafikonja Forrás: Bloomberg

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!