A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Megoldást vár Orbán a devizahitelesek ügyében

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor számára meglepő volt, hogy a GVH milyen mérétkű bírságot szabott ki a hazai bankokra, fejtette ki a kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.
Vágólapra másolva!
  • Orbán Viktor számára igen nagy meglepetés volt, hogy a GVH a héten rekordösszegű, 10 milliárd forintos nagyságrendű bírságot szabott ki 11 hazai pénzintézettel szemben a 2011-es végtörlesztésekkel kapcsolatos kartellezés miatt.
  • A kormány jelenleg két dologban várja az igazságszolgáltatás állásfogalalását: Egyrészt pontot kell tenni annak az ügynek a végére, hogy a bankok, vagy az emberek viseljék az árfolyamváltozásokból eredő vesteségeket. Valamint arra a kérdésre is keresik a választ, hogy egy korábban felvett hitel kamatát egyoldalúan módosíthatják-e a bankok az ügyfelek kárára.
  • Orbán elmondása szerint nem szeretnék sürgetni az igazságszolgáltatást, ugyanakkor minél előbb szeretnék lezárni az ügyet.
  • A miniszterelnök ezen felül kifejtette a Kossuth Rádióban, hogy egyelőre felelőtlenség lenne bármilyen időpontot is kitűzni a különadók kivezetésével kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!