A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Örömünnep Ázsiában

Vágólapra másolva!
Május vége óta nem látott szintre emelkedett a japán Nikkei tőzsdeindex, miután a dollár/jen árfolyam a 100-as szint fölé ért. De a többi vezető ázsiai parketten is a vevők vannak többségben. Tegnap az USA-ban is szépen teljesítettek a tőzsdék, miután a leendő jegybankelnök újra az eszközvásárlási program túl korai mérséklésének veszélyére figyelmeztetett.
Vágólapra másolva!

Kimondottan jó a hangulat az ázsiai vezető tőzsdéken, miután Janet Yellen leendő amerikai jegybankelnök tegnap arról beszélt meghallgatásán, hogy még veszélyes lehet a Fed kötvényvásárlási programjának túl korai mérséklése és leállítása. Ennek hatására a dollár gyengülni kezdett, amivel a japán jen is a bűvös 100-as szint fölé ért.

Ennek pedig a tokiói börzére is jó hatással van, a Nikkei tőzsdeindex május vége óta először száguldott 15 ezer pont fölé. Csütörtökön a japán pénzügyminiszter lengette be azt, hogy lépéseket tennének a jen ereje ellen, ha az szükséges.

Sanghajban is meglehetően derűsek a befektetők, akik arra spekulálnak, hogy a kínai kormány esetleg megreformálhatja majd az ország állami szektorát.

Talán már unalmas is, hogy a Dow Jones részvényindex ismét csúcson (harminchetedjére idén) és az S&P 500, valamint a Nasdaq is emelkedett a csütörtöki kereskedésben.

A határidős indexek szerint Európában kisebb pluszos nyitás várható. A ma érkező makroadatok közül érdekes lehet az eurózóna októberi felülvizsgált adata, az USA-ból pedig a New York-i Fed index, valamint az októberi ipari termelési adatra figyelhetnek a befektetők.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Nikkei értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
USD/JPY árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Dow Jones árfolyama (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!