A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb szolgáltatásnak inthet búcsút a Nokia

Vágólapra másolva!
Finn sajtóinformációk szerint a Nokia rövidesen újabb egységétől válhat meg. A térképes szolgáltatásokat nyújtó Here búcsúja ugyanakkor nem számít nagy meglepetésnek, hiszen a rövidesen a Microsoft fennhatósága alá kerül készülékgyártáshoz több szállal is kötődik.
Vágólapra másolva!

A Kauppelethi Online értesülései szerint a Nokai rövidesen megválhat térképes szolgáltatásokat nyújtó részlegétől, a Here-től. A divízió értékesítése mellett a forrás szerint annak leválasztása is szóba került már a cégnél.

Tulajdonképpen a lépés nem lenne meglepetés, hiszen a finn társaság részvényesei éppen a héten adtak zöld utat a készülékgyártással foglalkozó divízió értékesítésének, melyet a Microsoft kaparinthat meg.

A két tevékenység több szállal is összefonódik, hiszen a Nokia okostelefonjain a felhasználók éppen a Here applikációi révén tájékozódhatnak a világban. (A netes verzió az alábbi linken könnyen elérhető.

Íme, Budapest belvárosa a Here Mapsen Forrás: here.com, Investor.hu

A Google-éhez hasonló Here Maps pedig simán harcra kell a hasonló szolgáltatásokkal. Sőt, egyes esetekben még talán túl is tesz rajtuk. A világ meghatározó városaiban például könnyedén tömegközlekedhetünk a Here Transit app segítségével, és itt a Here szolgáltatások (Drive, City Lens, stb.) köre még egyáltalán nem zárul be.

Nagy veszteség azonban várhatóan nem éri a finn céget, hiszen a Here-ből származó bevételek csupán kis részben járultak hozzá az összértékesítéshez. Ráadásul a navigációs tevékenység jövedelmezősége negyedévről negyedévre romlott az elmúlt években.

Forrás: Nokia, Investor.hu

A készüléküzletág eladásának híre óta igen jól teljesít a Nokia, árfolyama ugyanis a 3 eurós szintekről megduplázódott. A papírt pedig jelenleg is a markáns 6 eurós ellenállása tartja fel.

A Nokia heti grafikonja (Helsinki) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!