A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sikerrel küzdenek az előítéletek ellen

A Richter Aranyanyu díj idei zsűrije (balról jobbra) Nagy Tímea, Kriston Andrea, Rácz Zsuzsa, Gyarmati Andrea, Dobó Kata és Beke Zsuzsa
Vágólapra másolva!
Ritkán vállal fel hazai vállalat annyira érzékeny társadalmi problémát a CSR-tevékenysége részeként, mint a Richter Aranyanyu díj, ami az oktatásban és egészségügyben dolgozó nők megbecsüléséért küzd.
Vágólapra másolva!

Vannak a sztenderd, "kockázatmentes" témák, amiket a nagyvállalatok a társadalmi felelősségvállalás (CSR) kampányuk középpontjába szoktak állítani, mint például a hajléktalanok vagy a tehetséges, de rászoruló gyermekek támogatása. És van a Richter Aranyanyu díj. Természetesen nem azt állítjuk, hogy az előbbivel bármi baj lenne, csak szeretnénk kiemelni, hogy jó, hogy az utóbbi is létezik.

A Richter Aranyanyu Díjat idén is hat civil nő vehette át. A három éve létrehozott elismerést jelképező szobrocskát és a vele járó 200 ezer forintot pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos kategóriákban ítélték oda.

A győztesek közt van gyerekgyógyász és gyerekpszichiáter, kórházpedagógus és óvónő, valamint gyógytestnevelő és gyógytornász is.

A kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.

Valódi társadalmi probléma

Az pedig, hogy Magyarországon egyedülálló dolog komoly és érzékeny társadalmi problémát felvállalni, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Richter az Aranyanyu díjjal bezsebelte a kommunikációs szakma egyik legnagyobb elismerését, az CSR-megoldásáért és az év pr-projektjéért járó Prizma Kreatív Pr Díjat.

Az Aranyanyu díj zsűrije, Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, gyermekorvos; Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó; Dobó Kata színésznő, és a „házigazdák”, Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója, valamint Rácz Zsuzsa író, a díj megálmodója, idén is azokat a nőket keresték, akiknek személyisége és elhivatottsága példaértékű lehet valamennyiünk számára.

A Richter Aranyanyu díj idei zsűrije (balról jobbra) Nagy Tímea, Kriston Andrea, Rácz Zsuzsa, Gyarmati Andrea, Dobó Kata és Beke Zsuzsa

A jelöltek nem önmagukat jelölték, hanem többnyire páciensek vagy tanítványok nevezték őket. A több mint 250 névből végül 43 ezer beérkezett közönségszavazat és a hattagú zsűri döntése alapján állt össze a 12 tagú "shortlist" és a 6 díjazott névsora (vigyázat, a videókon biztosan elsírod magad!).

"Magyarországi központú multinacionális cégként abban a szerencsés helyzetben van, hogy kivételes rálátásunk van és ezzel együtt felelősségünk is a magyar nők helyzetével kapcsolatban," mondja Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs igazgatója. "Az Aranyanyuk messze az elvárható segítségen túl állnak mellettünk, és sikerrel küzdenek a kiszolgáltatottakat sújtó előítéletek ellen is," teszi hozzá Rácz Zsuzsa, író.

Az Aranyanyu díj egyébként most már harmadik alkalommal a vállalat Richter a Nőkért programjának elemeként került átadásra.

A díjat három kategóriában adták át, kategóriánként egy közönségdíjast és egy zsűri által választott díjazottat hirdettek ki. A győztesek idei névsora:

Pedagógus kategóriában a zsűri díjazottja Debre Istvánné óvónő, míg a közönségdíjat Tóthné Almássy Monika kórházpedagógus kapta.

Egészségügyi szakdolgozó kategóriában a zsűri Szabolcs Judit szigetmonostori gyógytornászt, míg a közönség Pektor Gabriella gyógytestnevelőt választotta.

Orvos kategóriában pedig a zsűri győztese a budapesti Dr. Máttyus Anna gyermekpszichiáter, a közönség pedig Dr. Kelen Kata gyermekgyógyászra szavazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!