A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudja összeszedni magát a forint és ebben szerepe van a délutánra elromló piaci hangulatnak is. A forint már 306 felett jár az euróval szemben, de az OTP-t is elkapták, a bankpapír két sé fél százalékos mínuszban jár.
Vágólapra másolva!

Nem talál magára a forint a tegnapi és a ma délelőtti elgyengülése tovább tart, és már 306 felett jár a magyar deviza euróval szembeni árfolyama. Ugyanis tovább folytatódik a kockázatos eszközöktől való szabadulás, ami akár 308-ig is löketi a forintot. Erről részletesebben délelőtt már beszámoltunk.

Az EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A reggeli kisebb felpattanást követően újból elbizonytalanodtak a befektetők nyugat-európában és újra mélyebb mínuszok alakultak ki. A kockázatosabb perifériaországok kullognak hátul, a spanyol index már közel három százalékkal esik, de az olasz tőzsde is másfél százalékos mínuszban van. A piaci szereplők nem tudják eldönteni, hogy akkor most ez egy nagyobb korrekció kezdete lehet-e vagy sem, a bizonytalanság pedig az eladásokat erősíti.

Itthon is hasonló a helyzet, az utóbbi időben jól teljesítő OTP is kapot egy nagyobb pofont és 2,5 százalékos zuhanásban van.De az összes többi blue-chip is lefelé veszi az irányt, ami miatt a BUX index is egy százalék feletti mínuszban áll.

A kispapírok közül nagyobb mínuszba csúszott a Nyomda árfolyama, miután érkezett a hír, hogy a GVH eljárást indított többek között a cég ellen is.

Ki kell emelni még a Masterplast teljesítményét, ugyanis a papírok több mint 10 százalékos pluszban vannak, miután a társaság bejelentette, hogy megkapta az engedélyeket a kanadai hatóságtól termékei értékesítéséhez, ez pedig nagyobb exportbevételeket jelenthet.

A határidős indexek alapján Amerikában is 0,6-0,7 százaléoks mínuszokra lehet számítani nyitásban.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!