A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A Ferraritól a 2022-es szezon végén kirúgott Mattia Binotto visszatér a Forma-1-be, az olasz szakember a mezőnybe 2026-tól érkező Audi csapatfőnöke lesz.

Mattia Binotto évtizedeken keresztül dolgozott a Ferrari Forma-1-es csapatánál, ahol a ranglétrát megmászva az utolsó éveiben csapatfőnök is lett, majd 2022 végén távoznia kellett az istállótól, azóta pedig nem vállalt szerepet a száguldó cirkuszban. 

Az 54 éves olasz mérnök azonban visszatér az F1-be, már augusztustól átveszi az Audi F1-es projektjének irányítását.

A mezőnyhöz csak 2026-ban csatlakozó istállónál nagy változást hoz Binotto jelenléte, mert a projektet az elejétől felépítő Andreas Seidl, valamint Oliver Hoffmann is távozik, tehát az olasz szakember nem melléjük, hanem helyettük, őket váltva érezik a csapathoz - számolt be róla a formula.hu.

"Örömmel tölt el, hogy le tudtuk igazolni Mattia Binottót ambíciózus Forma-1-es projektünkhöz. 

Több mint 25 éves tapasztalatával a Forma-1-ben kétségtelenül döntő hozzájárulása lesz az Audi munkájához" - 

mondta az Audi vezérigazgatója, Gernot Döllner a bejelentés után.

A Sauber Forma-1-es csapata 2026-tól már az Audi gyári csapataként működik tovább, Binotto szerződtetése mellett pedig az utóbbi időben már több fontos bejelentés és megállapodás is történt az istálló háza táján.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!