Lökésre van szükség a fiatalok foglalkoztatottságában

Vágólapra másolva!
Magyarország 15 milliárd forint felett rendelkezik foglalkoztatási célokra a 2020-ig tartó költségvetési ciklusban. Ezt hazai forrásokkal kiegészítve jelentős részben a hátrányos térségekben élő fiatalok elhelyezkedésére fogja fordítani, mondta el ma Czomba Sándor a Szabad Európa Vitanapok keretében, az ifjúsági munkahelyekről tartott konferencián Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára tájékoztatott, hogy a jelenlegi uniós költségvetési időszakban Magyarország a rendelkezésére álló 600 milliárd forint egyharmadával a 15-24 éves fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítását szeretné támogatni. Ezzel mintegy 150 ezer fiatal munkába állását lehet majd segíteni.

Őry Csaba néppárti európai parlamenti képviselő elmondta: a 28 tagállam számára 6 milliárd euró áll rendelkezésre az Ifjúsági Garancia program keretében, és ezt az összeget a 7 éves időszak első részében lehet felhasználni, mert lökésre van szükség, hogy meginduljon a fiatalok foglalkoztatása. Kiemelte: az utóbbi években a foglalkoztatás területén elért magyar eredmények követendő példát jelentenek a többi uniós ország számára is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!