A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Előre is kaphatunk Erzsébet-utalványt

cafeteria, kafetéria, béren felüli juttatás, a cafeteriakeret egy részét a devizahitel törlesztésére lehet fordítani, Erzsébet-utalvány
Közel annyian élnek a lehetőséggel, mint ahány ember él a fővárosban
Vágólapra másolva!
Két éve fizethetünk Erzsébet-utalvánnyal, ez mára az egyik legkedveltebb cafeteria-elem. Egy 2013-as felmérés szerint a második leggyakoribb is, felhasználói száma szinte kiteszi a főváros lakosságát. A NAV honlapján tájékoztat arról, hogy az előre juttatás tilalma nem egésze az, aminek mi, jóhiszemű adózók gondoljuk: van az az opció, amikor a munkavállaló előre kaphat utalványt, amely ilyenkor béren kívüli juttatásként adózik, feltéve, hogy a munkaviszony fennmarad.
Vágólapra másolva!
Közel annyian élnek a lehetőséggel, mint ahány ember él a fővárosban Forrás: MTI/Soós Lajos

Az alkalmazott a munkaviszonya minden megkezdett hónapjára kaphat Erzsébet-utalványt, a rendelkezés csak azt írja elő, hogy a tört hónapokat is egész hónapnak kell tekinteni (amennyiben a munkaviszony nem hónapfordulóval jön létre vagy szűnik meg): egy akár január 31-én induló munkaviszony esetén is járhat januárra a teljes 8000 forintos juttatás.

Az adóéven belül megszűnő munkaviszony kapcsán a munkáltató feladata ellenőriznie, és utólag módosítania egészségügyi hozzájárulás-kötelezettségét, amennyiben a magánszemély a munkaviszony megkezdett hónapjainak és a 8000 forintnak a szorzatánál több Erzsébet-utalványt kapott. Ebben az esetben ugyanis a felettes rész egyes meghatározott juttatásnak minősül. A munkáltatónál ilyen esetben önellenőrzési pótlékfizetési kötelezettség is felmerül a NAV tájékoztatója szerint.

Bár szabadidős tevékenységre januártól kezdve nem használható – ezt a verziót bevonta az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. – , az Étkezési Erzsébet-utalvány, a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány, az Ajándék Erzsébet-utalvány és Iskolai Erzsébet-utalvány töretlenül népszerű. Idén januárban a társaság megkezdte a Kultúra Erzsébet-utalvány és a Sport Erzsébet-utalvány forgalmazását is. A már kiadott Szabadidő Erzsébet-utalványok december 31-éig felhasználhatók.

Több ezer kisboltban és vendéglátóhelyen fizethetünk utalvánnyal, összesen majdnem 55 ezer ponton. A nagyobb üzletláncok közül az Aldi, a CBA, a Coop, a Reál, az Arzenál, a Tesco, a SPAR, az Auchan, a Penny Market, a Lidl, illetve a Mol benzinkutak fogadják el. Az utalványokból befolyó összeget kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra fordítja a társaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!