A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Ázsiában is rosszul kezdődött a hét a vezető részvénypiacokon, miután pénteken az amerikai indexek is nagyot zuhantak. New Yorkban főleg az internetes cégek részvényei szenvedték meg leginkább a pénteki napot.
Vágólapra másolva!

Csökkenéssel kezdték a hetet Ázsiában a vezető részvényindexek azok után, hogy pénteken New Yorkban is komoly mínuszok jöttek össze.

A japán Nikkei már több mint másfél százalékos esésben van, ezzel megszakítva múlt heti emelkedő sorozatát. A japán jen is erősödni tudott a dollárral szemben, folytatva pénteki menetelését, az USDJPY árfolyam megérintette a 103-as szintet is és jelenleg is annak közelében ingadozik. Egyébként a Bank of Japan ma kezdte meg két napos ülését, és az elemzői várakozások szerint van esély rá, hogy fokozzák lazító monetáris politikájukat.

A többi vezető ázsiai tőzsde közül a hongkongi Hang Seng 0,6 százalékkal halad lefelé, de az ausztrál parkett is 0,2 százalékos mínuszban van, ellenben a dél-koreai börze enyhe pluszban időzik. Sanghajban nem volt ma kereskedés. Ázsiában is főleg a technológiai részvények szenvednek, a kínai Tencent 4,1, a dél-koreai internetes cég, a Naver 6,3 százalékot zuhant, de az Alibabában részesedéssel bíró japán Softbank telekomcég is 4,5 százalékkal esik.

Pénteken az Egyesült Államokban jelentős mínuszok rajzolódtak ki zárásra, főleg az internetes és a biotechnológiai cégek estek nagyot. Pedig a napot még emelkedéssel nyitották az indexek, a Dow Jones és az S&P 500 is napon belüli csúcsra futott, viszont utána ők is elvesztették a lendületet és előbbi egy, míg utóbbi 1,2 százalékkal került lejjebb.

Az iShare Nasdaq Biotechnology ETF négy százalékot zakózott, míg az Apple 1,3, a Google 4,7 a Twitter pedig 2 százalékot esett.

A Facebook (Nasdaq) pedig 4,6 százalékot zuhant, amivel a közösségi médiacég részvénye már medve piacba lépett, több mint 20 százalékot esve március 20-ai csúcsáról.

Az S&P 500 szektorai közül a technológia és a ciklikus fogyasztási javak gyártói szenvedték el a legnagyobb csökkenést, míg a defenzív közmű szektor részvényei több mint fél százalékot emelkedtek átlagban.

A határidős indexek alapján Európában is csökkenéssel kezdődhet a hétfői kereskedés a gyenge ázsiai és amerikai hangulatot követően.

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!