Bombaformában a forint

Vágólapra másolva!
Remekül teljesít ma is a forint, mely a svájci frankkal és az euróval szemben háromhavi, a dollárral szemben négyhavi csúcsánál mozog. A magyar fizetőeszközt az ÁKK sikeres aukciója is segíheti.
Vágólapra másolva!

15:15 - Tovább erősödik a forint

  • Mario Draghi szavaira beszakadt az euró, melynek köszönhetően a forint már a 303,3-as szint közelében mozog az eurózóna közös fizetőeszközével szemben.
Forrás: Investor.hu

11:35 - Jól sikerült az aukció

  • A forintot az ÁKK sikeres dkj-aukciója is segítheti. A 12-havi diszkontkincstárjegyekből 60 milliárd forintnyit hirdetett meg vételre az ÁKK, amire közel 120 milliárdnyi vételi ajánlat érkezett, melyből végül 80 milliárdra emelték a vételre elfogadott mennyiséget. Az átlaghozam újabb történelmi mélypontra, 2,47 százalékra csökkent.
Forrás: AKK, Investor.hu

10:58 - Remekel a forint

  • Ma is remek formában van a forint, mely folytatja tegnap megkezdett erősödését, és már 304 alatt mozog az euróval szembeni árfolyama. Legutóbb január végén járt ilyen alacsony szinten a magyar deviza.
  • A dollárral és a svájci frankkal szemben szintén többhavi csúcson található a forint, a dollárral szembeni jegyzés már 218-nál, a svájci frankkal szembeni pedig 249,3-nál mozog. Előbbi négyhavi, utóbbi háromhavi csúcsnak felel meg.
  • A forint a kedvező nemzetközi hangulatból profitál, Putyin tegnap bejelentette csapatainak visszavonását Ukrajnából, amire erősödött a befektetők kockázatvállalási kedve. A részvénypiacokon is jó a hangulat, a BUX például 0,7 százalékkal erősödik.
  • Ezen túl márciusban 8,1 százalékos volt a magyar ipari termelés növekedése éves alapon, ami felülmúlta az elemzők által várt 7,2 százalékos értéket.
Forrás: Investor.hu
  • Ráadásul a forint az egyik legjobban teljesítő devizának számít a régiós devizák között. Az euróval szemben 0,3 százalékot tudott erősödni az elmúlt egy napban, amivel a török lírával együtt a második helyet foglalja el a versenyben. Nála nagyobb erősödést csak a dél-afrika rand tud bemutatni.
  • A kora délutáni EKB kamatdöntésre, valamint Mario Draghi fél 3-kor kezdődő sajtótájékoztatójára érdemes lesz figyelni, mivel ezek okozhatnak komoly kilengéseket a forint árfolyamában.
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!