Nagy menetelésben a kiskereskedő óriások

Vágólapra másolva!
Remek formában vannak az utóbbi napokban a kiskereskedelmi cégek, sorra gyűjtik a fehér katonákat a részvények, ami igen csak jó ómennek számít. Ha emellé még hozzávesszük, hogy az árfolyamok fontos szinteket hagytak maguk mögött, akkor technikai alapon igen ígéretes cégeket is lehet találni.
Vágólapra másolva!

WAL-MART (NYSE): Sorakoznak a fehér katonák

Remek formában a Wal-Mart az utóbbi napokban, az árfolyam ötödik egymás utáni napon mutatott be szép emelkedést.

Ezzel a két hónapja tartó csökkenő trendvonalat is áttörte az árfolyam, így nagyobb tér nyílhat meg az emelkedés előtt.

Segítheti ezt a mozgóátlagok áttörése is, mivel mind az 50 napos, mind pedig a 200 napos mozgóátlagot maga mögött hagyta a Wal-Mart.

Az indikátorok sem festenek rosszul, az RSI egyelőre nem mutat túlvettséget, és az MACD-ben is lehetett látni egy vételi jelzést pár nappal korábban.

Rövid távon így a 80 dolláros szintet is megcélozhatja az árfolyam, ami a lokális csúcsot jelentené. Ezzel együtt, ha kisebb korrekcióra kerülne sor, akkor a mozgóátlagok alatt (76,5 dollár) már érdemes lehet veszteségvágó megbízást alkalmazni.

A Wal-Mart napi grafikonja Forrás: Investor.hu, AmiBroker

A heti grafikon alapján is indokolt lehet a 80 dollár, ami egy hosszú ideje tartó ellenállást jelent az árfolyam számára.

Ugyanakkor még ennél is nagyobb emelkedés jöhet, amennyiben sikerül kitörnie az árfolyamnak az emelkedő háromszögből. A háromszög magassága alapján akár a 90 dollár közeli szintekhez is eljuthat a jövőben a Wal-Mart.

A Wal-Mart heti grafikonja Forrás: Investor.hu, AmiBroker

COSTCO (NYSE): Mozgóátlagokról pattanna

Jól teljesít a kiskereskedelmi cégek közül a Costco árfolyama is az utóbbi napokban, 115 dollárról egészen 118 dollárig jutott.

Nem csak az emelkedő trendvonalról való felpattanás, hanem az 50, illetve 200 napos mozgóátlag áttörése is optimizmusra adhat okot.

Az MACD közben vételi jelzéssel erősítette meg az emelkedést, miközben az RSI indikátor 63,5-ös értékével még messze van a túlvett zónától.

A 118,3 dolláros lokális csúcs szinte már teljesült is, ám ennek végleges áttörésére még valamelyest várni kell.

A Costco napi grafikonja Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Ebben az esetben viszont komoly tér nyílhat az emelkedés előtt, miután a heti grafikon alapján a következő cél a 125,8 dolláros történelmi csúcs lehet.

Az egy éve tartó emelkedő trendvonal is töretlen, és a 76,4 százalékos Fibonacci szintről pattanhat fel, miután korábban még a 61,8 százalékig esett a történelmi csúcs után. Az emelkedés így a heti grafikon alapján is reális forgatókönyvnek tűnik.

A Costco heti grafikonja Forrás: Investor.hu, AmiBroker

A technikai elemzés csütörtök kora délután készült. A csütörtöki kereskedést a Wal-Mart végul 0,2 százalékos mínuszban zárta, míg a Costco 0,1 százalékos pluszban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről