A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Jól kezdődött a mai kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX index 0,2 százalékos emelkedéssel indított, miközben az európai piacokon inkább mínuszok uralkodnak. Innen később vissza csúszott a magyar tőzsde, jelenleg pedig stagnálást mutat.
Vágólapra másolva!
  • Csak az OTP és a Mol teljesít rosszul a blue-chipek közül, ugyanakkor a forgalom nem túl acélos, és a mínusz is csak 0,1-0,2 százalékos. Közben az Magyar Telekom-Richter kettőse enyhe pluszok/stagnálás között ingadoznak.
  • A PannErgy viszont kilőtt a rajtgépből a kedvező bejelentésre, az árfolyam 342 forinton is járt, ugyanakkor valamelyest már korrigált, és jelenleg 337 forintnál található. A CIG Pannónia és a Zwack szintén aktív papírok, 0,9-0,5 százalékos emelkedéseket mutatnak.
  • A forint ugyanakkor nem az erősebbik arcát mutatja a gyenge nemzetközi hangulatban, 315,4 közelében járunk az euróval szemben, és 245-nél a dollárral szemben. Az elmúlt hetek negatív tendenciája tehát nem hogy gyengülne, hanem egyre inkább fokozódik.
  • Közben az európai piacokon továbbra is a skót függetlenségről szóló népszavazás az, ami tetézi a gazdasági problémákat, és tartja sakkban a vevőket. Inkább mínuszok uralkodnak.

További hírek távirati stílusban:

  • A Raiffeisen Zentralbank Österreich, a Raiffeisen Bank legnagyobb részvényese az osztrák bank tőkemegfelelési mutatójának jelentős javulására számít, ha az új Basel III szabályok életbe lépnek, írja a Bloomberg. Az új szabályok szerint a Tier 1 ráta 8,9 százalékon állt volna június végén, míg a jelenlegi kalkulációk szerint 7,7 százalékos volt, mondta el a hírügynökségnek Susanne Langer a bank szóvivője.
  • A lengyel kormány új részvényeket fog vásárolni a Lotos energiaipari cégben, jelentette be a pénzügyminiszter.
  • 4 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot hirdetett meg a svájci ABB (Zürich). A svájci vállalat célja a lépéssel, hogy valamelyest javítsa a részvényesekkel való viszonyt a vártnál alacsonyabb középtávú célok meghirdetése után.
  • 3,62 milliárd eurós tőkeemelésre készül a Telefónica Deutschland (Xetra), amivel célja, hogy részben finanszírozza az E-Plus megvásárlását.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!