Vágólapra másolva!
Egyelőre a szerdai nap végi amerikai megnyugvás átterjedt az európai tőzsdékre is. Reggel 0,4-1 százalékos pluszokat látni, amire szükség is van a tegnapi brutális lejtmenet után. Itthon ksiebb plusszal indult csak a nap.
Vágólapra másolva!
  • A tegnap hatalmasat zakózó európai részvényindexek ma reggel kisebb megnyugvást mutatnak, egyelőre 0,4-1 százalékos pluszokat látni. Persze ebből messze menő következtetéseket nem nagyon tudunk levonni, hiszen az elmúlt hetekben láttunk már hasonló kezdést, és nagyon csúnya véget.
  • A délelőtt 11-kor érkező eurózónás inflációs adat még adhat muníciót majd a piacoknak, de a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat és ipari termelési szám is kiválthat majd mozgásokat.
  • Itthon csak kisebb plusszal indult a nap, az OTP és a MOl 0,5 százalék körüli emelkedéssel próbálja korrigálni tegnapi lejtmenetét, de a bankpapír még 4000 forint, az olajrészvény pedig 12 000 forint alatt jár.
  • Viszont a tegnap nagyot emelkedő Magyar Telekom 0,9 százalékos mínuszban indított (352 forint), a Richter pedig tovább halad lefelé, és jelenleg 3950 forintnál időzik.
  • A forint visszább jött kicsit miután tegnap délután egészen 308,5-ig felszúrt az euróval szemben, ma reggel 307,3-nál ingadozik az EURHUF árfolyam.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!