Rogers: Irány Oroszország

Jim Rogers
Vágólapra másolva!
Elkezdett orosz befektetési eszközökből bezsákolni Jim Rogers, világhírű befektetési szakember, aki szerint ezek a papírok hamarosan nagy felértékelődésen mehetnek keresztül. 
Vágólapra másolva!
  • Meglepő véleményt fogalmazott meg Jim Rogers, világhírű befektetési szakember. Szavaira már csak azért is érdemes odafigyelni, mert Soros Györggyel együtt ő alapította a világhírű Quantum Fund-ot, a történelem egyik legsikeresebb hedge fundját.
  • Rogers szerint érdemes orosz részvényeket venni, melyek nagy felértékelődésen mehetnek keresztül - írja a Business Insider.
  • A szakember úgy véli, hogy változások mennek végbe Oroszországban. A kommunizmusnak vége, és az ottani döntéshozók felismerték, hogy többé nem fenyegethetik a külföldi tőkéseket és befektetőket, jóval befektető-barátabbak lettek.
  • Ezek pedig vonzóbbá teszik az ő szemében az orosz piacot, emiatt elkezdett befektetni Oroszországban.
  • Oroszország mellett szólhat az állam hatalmas devizatartaléka, és az alacsony államadósság is, amik Rogers szerint még több okot adnak arra, hogy optimista legyen az orosz piaccal kapcsolatban.
  • Ezek miatt szerinte rosszul teszik a befektetők, hogy kerülik az orosz eszközöket, és reméli, hogy ez a jövőben megváltozik. Ezen a folyamaton pedig reményei szerint nagyot fog nyerni, mivel most olcsón be tudott vásárolni az orosz eszközökből, melyek nagy felértékelődésen mehetnek keresztül abban az esetben, ha hozzá hasonlóan a többi piaci szereplő is elkezd azok felé fordulni.
  • Rogerst pedig ezek szerint nem tántorítja el az orosz gazdaság lassulása, a rubel tetemes mélyrepülése, és az olajár csökkenése miatt visszaeső állami olajbevételek negatív hatása sem. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy igaza lesz-e.
Jim Rogers Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről