A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nincs eufória a piacokon a görögökkel kapcsolatos feszültségek enyhülése után sem, pedig még Yellen szavai is támogathatják a piacokat. A magyar papírok viszont erősek voltak tegnap, fontos szinteket gyűrtek le a nagyobb vállalatok részvényei.
Vágólapra másolva!
  • Vegyes nyitás jöhet ma az európai piacokon a határidős indexek szerint. A görögök által vázolt reformelképzelések egyelőre pozitív visszhangot kaptak, és az eurozóna pénzügyminiszterei is zöld utat adtak annak. Tegnap 0,5-1 százalékos pluszokat lehetett látni Európában, ami így a félelmek enyhülésével együtt járó oldalazás egyelőre nem tűnik teljesen indokolatlannak.
  • Pedig Kínából kedvező hírek érkeztek, a feldolgozóipari PMI értéke 50,1 pontos lett februárban, ami nem csak a januári 49,7 pontos, hanem a várt 49,5 pontos értéket is meghaladja. Külön kedvező hír, hogy 50 pont felett alakult a mutató, ami ugyebár bővülést jelent. Ennek ellenőre Ázsiában alapvetően negatív volt a hangulat, a Nikkei és a Shanghai Composite 0,1-0,7 százalékos mínuszt hozott össze, míg a Hang Seng is csak stagnált.
  • Nem fog kamatot emelni a Fed nyílt piaci bizottsági a soron következő üléseken, legalábbis Janet Yellen kongresszusi meghallgatásának első napja után erre lehet következtetni. A Fed elnöke szerint a gazdasági környezet még mindig nem elég jó egy kamatemeléshez, ám ha eljön az idő, akkor az a Fed kommunikációjában is érződni fog majd Yellen szerint, így a piac is felkészülhet arra.
  • A dollár alapvetően minimális gyengüléssel reagált a hírekre, az euróval szemben továbbra is 1,135 közelében alakulnak a jegyzések, miközben a japán jennel szemben 118,7-nél áll a dollár. Az amerikai piacokra sem gyakorolt igazán érdemi hatást Yellen, 0,1-0,5 százalékos emelkedések születtek. Főleg a közművek voltak erősek kedden is, míg az egészségügyi papírok átlagosan nem tudtak profitálni a jó hangulatból.
  • Továbbra is az 1 200 dolláros szint közelében billeg az arany árfolyama, jelenleg kicsivel felette, 1 210 dollárnál található a nemesfém. Az elmúlt napokban többször is a fontos szintnél járt az arany, és sokszor úgy tűnt, hogy letöri a lélektani támaszát. Egyelőre az elmúlt órákban markánsabb fordulatot mutat, és az aranybányákat tömörítő GDX ETF is szépen felpattanhat támaszairól.
  • 456 forintra emelte célárát a Magyar Telekom részvényére a Citigroup, ami minimális módosítás a legutóbbi 442 forinthoz képest. Ezzel továbbra is vételre javasolja a telekomrészvényt az elemző, főleg a magyar gazdaság növekedési kilátásainak javulása az, ami növeli a céggel szembeni optimizmust. Ez akár ma is segítheti a Magyar Telekom árfolyamát, ami tegnap egészen 381 forintig menetelt, 1,6 százalékos pluszával. A Magyar Telekom ma zárás után teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését, így akár ma és holnap is nagyobb lehet a forgalom a szokásosnál.
  • Tegnap ezzel együtt a Mol volt a nap sztárja, egészen 12 200 forintig (+3,52%) menetelt az olajipari vállalat árfolyama, fontos szinteket hagyva maga mögött. A forgalom is az átlagosnál jóval magasabb volt. Az OTP-t szintén húzták a befektetők, 1,6 százalékos plusza után kerek 4 400 forinton fejezte be a napot.
  • 11,5 fontért keltek el végül a Wizz Air új kibocsátású részvényei, amivel a cég piaci kapitalizációja nagyjából 1,47 milliárd font körüli lehet, (nagyságrendileg 640 milliárd forint, vagyis közel annyi, mint a Richteré). Ez véleményünk szerint nem számít soknak a versenytársak értékeltsége alapján, korábbi, inkább konzervatív számításainkban mi is ehhez közeli reális értéket valószínűsítettünk.
  • Több mint 7 százalékot esett a Hewlett-Packard (NYSE: HPQ) részvényárfolyama piaczárás után, a vállalat visszaesést mutató első negyedéves eredményeinek köszönhetően. Az árbevétel 5 százalékot esett éves alapon, és a nettó profitban is 4 százalék körüli visszaesésről számoltak be. Az eredmények enyhén elmaradtak az elemzői várakozásoktól is, ráadásul a vállalat vezetői a következő negyedévre a jelenleginél is gyengébb részvényenkénti profitot várnak a dollár erősödésének a vártnál negatívabb hatása miatt.
  • Közel megháromszorozta a legutóbbi negyedéve profitját a First Solar (Nasdaq: FSLR) éves alapon, ennek ellenére a jelenlegi negyedévre mélyen a várakozások alatti eredményekkel számol a vállalat mind árbevétel (tény: 550-650 millió dollár, várt: 924 millió dollár), mind pedig EPS (tény: 25-35 cent, várt: 80 cent) soron. Az árfolyam így a tegnapi 10 százalékos emelkedés után közel 1 százalékos mínuszba került piaczárás után.
  • Veszteséggel zárta elmúlt negyedévét a DreamWorks Animation (Nasdaq: DWA), amiben közre játszott a Madagaszkár pingvinjei című mozifilmjének amerikai bukása, a vállalat átstrukturálásának költsége és egyszeri tételek negatív hatása is. A cég papírjai közel 9 százalékot estek tegnap piaczárás után.
  • Két lépéssela már bóvlinak számító „Ba2” szintre vágta vissza a Moody’s a Petrobras adósbesorolását. A lépés egy hónapon belül már a második leminősítés, ezzel pedig már két szinttel került a vállalat a befektetésre ajánlott szinttől. Mindez a vállalat körüli korrupciós botrány következtében kialakult negatív kilátásoknak köszönhető, a Moody’s pedig további leminősítést sem zár ki.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!