A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ma üléseznek az eurózóna pénzügyminiszterei, ahol fontos bejelentések is lehetnek a görögökkel kapcsolatban. A piacok így egyelőre kivárnak.
Vágólapra másolva!
  • Nem voltak tegnap formában az amerikai piacok, 0,1-0,2 százalékos visszaesések születtek nap végére, főleg a technológiai papírok voltak erősek, míg az energiaipari cégek, és a közművek 0,8-1 százalékos mínuszokat hoztak össze. Továbbra sem erős a nemzetközi piaci hangulat, köszönhetően a görögök adósságával kapcsolatos vitáknak.
  • Ma üléseznek az eurozóna pénzügyminiszterei a görög helyzet kapcsán, ahol akár piacmozgató bejelentések is érkezhetnek. A reggeli európai nyitás előtt a határidős indexek egyelőre 0,3-0,4 százalékos mínuszokat mutatnak, ám a hangulat akár már a reggeli PMI-adatok után is változhat.
  • A devizapiacokon is kivárást lehet látni, az euró 1,135 közelében mozog a dollárral szemben, ami szerda délután óta nem látott mélypontokat jelent. A forint ebben a környezetben ugyanakkor egyelőre erős, és a 305,3 közeli szintjeivel jól tartja magát az euróval szemben, de még a 268,9-nél járó dollárral szemben is.
  • Nem tudott érdemi elmozdulást produkálni tegnap zárásra a BUX index, 18 080 ponton fejezte be a napot. Főleg a Richter volt a nehezék a magyar tőzsde számára, a gyógyszerpapír még a tegnap reggeli bejelentések után 1,1 százalékos mínuszban zárt, kerek 3 900 forinton. A Magyar Telekom viszont jó formában volt, 380 forintos záróárával 2,2 százalékos pluszt hozott össze.
  • Tartásra javította ajánlását a Magyar Telekom részvényére a Raiffeisen elemzője, ráadásul a korábbi 270 forintos célárat is jelentősen, 410 forintra emelte. A tegnapi záróárhoz képest ez további 7,9 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
  • Vegyes gyorsjelentéssel állt elő a PannErgy, habár a cég lényegesen több hőt adott el Miskolcon, mint egy évvel korábban, üzemi eredmény és nettó profit soron még mindig veszteséges a társaság. A győri és a kistokaji projektről nem érkeztek érdemi új információk.
  • 8 százalékkal emeli meg negyedéves osztalékát a Coca-Cola (NYSE: KO). A részvényesek ennek köszönhetően részvényenként 33 centet kapnak a korábbi 30,5 cent helyett, ami a tegnapi záró részvényárfolyammal számolva éves szinten 3,1 százalékos osztalékhozamot jelentene.
  • A vártnál magasabb, 19,4 százalékos árbevétel növekedésről számolt be a T-Mobile US (NYSE: TMUS), ennek köszönhetően a vállalat nyereséges tudott lenni legutóbbi negyedévében. A cég vezetése ugyanakkor figyelmeztette a befektetőket arra, hogy a jelenlegi negyedévre tervezett beruházások miatt a vállalat eredményei visszaesést fognak mutatni. Az árfolyam tegnap ezzel együtt 2,7 százalékos pluszban zárt.
  • A tavalyinál alacsonyabb árbevétel növekedést vár az idei évre a Danone (Párizs: BN), az európai gazdasági helyzetre és a fejlődő piacok, különösen a szovjet utódállamok gyengülői devizáira hivatkozva. A tavalyi évre várt 4,5-5,5 százalékos árbevétel növekedés helyett idén 4-5 százalékos emelkedést valószínűsítenek.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!